Life

Condimentul banal care te scapă de muște atât vara, cât și iarna. E cea mai eficientă capcană

Un condiment banal te scapă de muște atât vara cât și iarna. Are un miros plăcut pentru noi, dar pentru aceste insecte este toxic.
15.11.2023 | 09:32
Condimentul banal care te scapa de muste atat vara cat si iarna E cea mai eficienta capcana
Condimentul banal care te scapă de muște atât vara, cât și iarna. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există un condiment banal care te scapă de muște, atât vara cât și iarna. Este cea mai eficientă capcană naturală. De asemenea, dacă mirosul lui e plăcut pentru noi, iată că insectelor le poate crea mari neplăceri.

Condimentul banal care te scapă de muște atât vara, cât și iarna

Suntem în pragul iernii, însă muștele încă ne pot da mari bătăi de cap. Acestea ajung în casele noastre și cu greu scăpăm de ele. Deși există numeroase spray-uri în comerț, acestea conțin substanțe toxice.

ADVERTISEMENT

Iar situația e cu atât mai complicată atunci când muștele ajung în bucătărie, unde avem mâncare. Substanțele toxice din comerț pot dăuna organismului nostru, așa că mai bine ne bazăm pe ingrediente naturale.

Un condiment spre exemplu poate face minuni și te scapă de muște, indiferent de anotimp. Este vorba despre usturoi. Dă un gust aparte mâncărurilor noastre și are un miros cât se poate de puternic.

ADVERTISEMENT

Poate nu știai însă că usturoiul te scapă de muște. Insectele nu suportă mirosul său, așa că te poți baza pe el. Ai nevoie de ulei de usturoi, pe care să îl pui într-un vas. Acesta se lasă în camerele unde vin muștele.

Vei observa că în scurt timp vei scăpa de ele. Și nu doar acest condiment face minuni când vine vorba de insecte. Cuișoarele sunt un alt ingredient cheie care alungă muștele. Deși dau un gust bun multor rețete, adevărul este că pentru insecte, mirosul cuișoarelor poate deveni toxic.

ADVERTISEMENT

Capcane naturale și eficiente pentru muște

E bine însă să le combini cu lămâia pentru a avea efectul mult dorit. Astfel, taie o lămâie în jumate, apoi înfige 10-15 cuișoare în cele două părți. Pune apoi jumătățile de lămâie la pervazul ferestrelor, ori în camerele unde te confrunți cu o invazie de muște.

Vei vedea că problema va fi rezolvată. O altă capcană naturală pentru muște este oțetul. Nu trebuie decât să combini săpun lichid cu oțet, mai exact 100 de ml de oțet cu 15 picături de detergent de vase. Există mai mulți pași pe care trebuie să îi parcurgi.

ADVERTISEMENT

Astfel, pune oțetul într-o cratiță la încălzit. Aroma lui va fi mai puternică în acest mod. Adaugă apoi oțetul cald într-un bol, alături de detergentul lichid și amestecă bine. Vasul în care se află compoziția se lasă în camerele unde se adună muștele.

Odată ce simt mirosul de oțet, muștele vor fi prinse în lichidul respectiv. Astfel, scapi de ele într-un mod cât se poate de natural fără a te expune în fața unui pericol.

ADVERTISEMENT