Life

Ce conține, de fapt, condimentul vegeta sau Delikat cumpărat din supermarket. Sute de mii de români îl preferă și îl folosesc în ciorbă

Te-ai întrebat ce conține condimentul vegeta sau Delikat cumpărat din supermarket? Ambele sunt folosite în ciorbă, dar puțini știu câte ceva despre ele.
10.02.2024 | 16:00
Ce contine de fapt condimentul vegeta sau Delikat cumparat din supermarket Sute de mii de romani il prefera si il folosesc in ciorba
Ce conține, de fapt, condimentul vegeta sau Delikat cumpărat din supermarket. Sursă foto: Vegeta, YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, condimentul vegeta sau Delikat cumpărat din supermarket? Sute de mii de români folosesc cele două condimente în ciorbă, dar cel mai probabil nu au citit nicoidată lista cu ingrediente.

Ce conține, de fapt, condimentul vegeta sau Delikat cumpărat din supermarket

Când preparăm o ciorbă sau o supă vrem ca totul să iasă ca la carte. Și uneori parcă ceva lipsește. Așa ajungem să apelăm la diferite condimente din comerț. Iar o alegere avantajoasă și delicioasă pot fi chiar vegeta sau Delikat.

ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat însă ce conține condimentul vegeta sau Delikat și ce valoare nutrițională are? Lista este cu mult mai lungă decât ai fi crezut și nu, nu este vorba doar despre legume uscate și sare, așa cum poate te așteptai.

Înainte de a afla ce conține condimentul vegeta sau Delikat, este bine să știi că e nevoie de anumite ingrediente astfel încât acesta să se păstreze. Și asta e valabil fie că vorbim de cuburile magice, fie că vorbim despre praful pe care-l adăugăm în diferite rețete.

ADVERTISEMENT

Câte calorii au condimentele vegeta și Delikat

Poți afla simplu de pe etichetă ce conține condimentul vegeta sau Delikat. Și pe site-ul oficial, lista cu ingrediente este destul de clară. 100 de grame de Delikat au o valoare energetică de 711.28 kJ și 170.00 kcal.

În ceea ce privește ingredientele, o mare parte dintre ele sunt sare și legume uscate. Totuși, există și potențiatori de arome, dar și alte ingrediente la care poate nu te-ai gândit.

ADVERTISEMENT

Astfel, ingredientele din Delikat sunt următoarele: sare iodata, zahar, potentiatori de aroma (monoglutamat de sodiu, inozinat de sodiu, guanilat de sodiu), legume (morcov (6,1%), pastarnac (1,9%), ardei rosu (1%), ceapa (0,4%), praz, pudra de rosii piure (0,05%), radacina de patrunjel, maltodextrina, condimente (seminte de TELINA (0,4%), usturoi (0,3%), curcuma, patrunjel (0,7%)), grasime vegetala de palmier, suc concentrate de legume (nap, varza), colorant (riboflavin), arome, extract de drojdie, dextroza.

Ce conține condimentul vegeta? Acesta are o valoare nutrițională ceva mai mică decât Delikat. 100 de grame de produs au 697 kJ/164 kcal. În ceea ce privește ingredientele și aici avem potențiatori de aromă.

ADVERTISEMENT

Astfel, vegeta, folosită în diferite rețete, este făcută din: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstârnac, cartof, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (monoglutamat de sodiu, inozinat disodic), zahăr, condimente, amidon de porumb, colorant (riboflavină).

ADVERTISEMENT