Life

Condimentul care provoacă arsuri la stomac. Se recomandă să se consume cu moderație

Mirodenia care duce la leziuni la nivelul stomacului. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să o folosească cu mare cumpătare.
18.02.2024 | 21:05
Condimentul care provoaca arsuri la stomac Se recomanda sa se consume cu moderatie
Mirodenia care duce la leziuni la nivelul stomacului. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să o folosească cu mare cumpătare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Condimentul care provoacă arsuri la stomac. Se recomandă să se consume cu moderație. Problemele medicale au fost scoase la iveală de o cercetare, oamenii de știință subliniind că acesta crește refluxul gastroesofagian.

Mirodenia care duce la leziuni la nivelul stomacului. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să o folosească cu mare cumpătare

Mirodenia care duce la leziuni la nivelul stomacului. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să o folosească cu mare cumpătare. Zeci de milioane de persoane se plâng de arsuri la stomac provocate de consumul unor alimente.

ADVERTISEMENT

În această categorie intră și un condiment extrem de folosit în bucătărie, de toate gospodinele și toți chefii. Studiile arată că sarea poate relaxa sfincterul esofagian inferior, ceea ce permite mâncării să ajungă înapoi în esofag.

Acesta este motivul principal pentru care apar arsuri imediat după masă. Adaosul mare de sare în diverse alimente și preparate culinare crește refluxul gastroesofagian, lucru demonstrat de multe cercetări.

ADVERTISEMENT

S-a constatat că persoanele care au adăugat sare în mâncare în timpul mesei au avut un risc cu 70% mai mare de reflux decât cele care nu au adăugat deloc. Aceleași probleme pot apărea și în cazul alimentelor foarte picante, cum ar fi ardeiul iute.

Arsurile la stomac, un risc pentru multe persoane

Arsurile la stomac afectează foarte multe persoane, fiind rezultatul unei afecțiuni gastrice sau a unui stil de viață nesănătos. De cele mai multe ori apar după o masă copioasă, însă cauzele sunt foarte diferite de la om la om.

ADVERTISEMENT

„Într-un studiu realizat pe 382 de persoane cu arsuri la stomac, 67% dintre participanți au suferit arsuri la stomac după ce au consumat suc de portocale. Într-un alt studiu efectuat pe aproximativ 400 de persoane cu arsuri gastrice, 73% au prezentat arsuri după ce au băut suc de portocale sau de grepfrut.

Constatările au sugerat că acea cantitate de acid din sucurile de citrice ar fi putut fi responsabilă de provocarea arsurilor. Același efect îl au și sifonul și sucurile acidulate din comerț”, arată doc.ro.

ADVERTISEMENT

Boala este denumită în termeni medicali pirozis, cadrele medicale sfătuind oamenii să se prezinte la spital atunci când afecțiunea apare regulat și intensitatea crește. Fumatul, consumul de cafea, alcoolul și băuturile carbogazoase, mai ales pe stomacul gol, pot irita și duce la senzația de arsură.

De asemenea, cadrele medicale susțin că și o serie de medicamente pot duce la exact aceeași problemă. Arsurile la stomac pot fi primul simptom pentru hernie hiatală, gastrită, ulcer gastric și duodenal sau cancer de stomac sau esofag.

ADVERTISEMENT