Life

Condimentul care te scapă de musculițele din casă. Nu o să mai ai niciodată problema aceasta

Ce condiment te scapă de musculițele din locuință. Niciodată nu vei mai avea probleme dacă îl vei folosi în mod regulat.
19.11.2023 | 15:47
Condimentul care te scapa de musculitele din casa Nu o sa mai ai niciodata problema aceasta
Trucuri pentru îndepărtarea musculițelor. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ai probleme cu musculițele sau gândacii prin casă? Află că se poate preveni apariția lor cu un simplu condiment din bucătărie. Gospodinele îl folosesc la multe preparate pentru o aromă și un gust mai intense. Trucul perfect pe care îl vei utiliza mult timp de acum încolo.

Ce condiment din casă te scapă de musculițe

Musculițele sunt întâlnite adesea în dulapuri, în locurile unde se află fructe sau acolo unde este prea mult praf sau aerul prea închis. Drept urmare, un prim pas pentru combaterea lor este igiena, dar dacă vei apela la condimentul ”secret” din bucătărie, vei observa efectele și mai rapide.

ADVERTISEMENT

Știai că foile de dafin țin la distanță musculițele sau oricare altă insectă? Pune-le acolo unde ai văzut că apar de obicei și așa vei vedea în timp cum locul nu va mai fi invadat de astfel de viețuitoare. Rezultatul se datorează mirosului puternic, ușor înțepător al frunzelor de dafin.

De asemenea, poți prepara și soluții lichide din foi de dafin. De exemplu, la 75 de grame de frunze proaspete de dafin sau 50 de grame de frunze uscate, ai nevoie de 2 litri de apă fierbinte. Toarnă apa peste frunze, acoperă totul cu un capac și lasă la infuzat 48 de ore într-un loc răcoros și întunecat.

ADVERTISEMENT

După procesul de infuzie, se ia din soluție și se strecoară în recipiente cu pulverizator. Se va aplica lichidul în zonele unde ai probleme cu insectele. Nu doar că acestea vor muri în doar câteva secunde, dar și ouăle lor vor fi distruse. Astfel, te asiguri și de o altă ”invazie” a lor.

Insectele, periculoase pentru om

Musculițele sunt inofensive pentru om, dar alte insecte pot mușca și pot provoca alergii sau boli. Înțepăturile țânțarilor, de exemplu, pot lăsa tot felul de viruși, iar o mușcătura a unei ploșnițe sau a unui gândac lasă leziuni pe piele și dezvolți alergii.

ADVERTISEMENT

”Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul mușcăturilor de insecte, unele dintre ele pot fi periculoase și pot duce la complicații. Iritația, senzația de arsură și roșeață pot fi ameliorate prin aplicarea de remedii naturale, pe baza de ulei de arbore de ceai sau lavandă, cu care se impregnează o dischetă cosmetică, timp de 10 minute, de două ori pe zi. 

Indiferent dacă ești la mare, la munte sau în grădina ta, te poți confrunta cu mușcăturile unor insecte, cum ar fi albinele, furnicile, puricii, muștele, țânțarii, viespile și păianjenii.  Contactul inițial al unei mușcături poate fi dureros. Este adesea urmată de o reacție alergică la veninul depus în pielea ta prin gura  insectei.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe mușcături și înțepături nu declanșează altceva decât disconfort minor, dar unele pot fi mortale, mai ales dacă ai alergii severe la veninul insectelor. Prevenirea este cel mai bun medicament, astfel încât să știi cum să recunoști și să eviți mușcăturile și înțepăturile de animale sau insecte este cel mai bun mod de a te menține în siguranță”, explică dr. Oana Cuzino, pe doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: