Sport

Condiția pusă de Alin Petrache ca pe arena „Arcul de Triumf” să se joace și fotbal: „Spectatorii trebuie să-și schimbe comportamentul!”

Federația Română de Rugby a făcut anunțul potrivit căruia stadionul „Arcul de Triumf” va putea găzdui și meciuri de fotbal.
06.10.2022 | 09:38
Conditia pusa de Alin Petrache ca pe arena Arcul de Triumf sa se joace si fotbal Spectatorii trebuie sasi schimbe comportamentul
Alin Petrache, președintele FR Rugby, a mărturisit că stadionul „Arcul de Triumf” va găzdui și meciuri de fotbal, dar a pus o condiție suporterilor. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Stadionul „Arcul de Triumf” va găzdui în viitor și meciuri din alte ramuri sportive în afară de rugby. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Pe stadionul „Arcul de Triumf” se joacă și fotbal

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (FRR), și-a dat acordul ca pe viitor pe stadionul „Arcul de Triumf”, care este administrat exclusiv de FRR, să găzduiască și meciuri din alte ramuri sportive.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranţă, stadionul va fi folosit şi la fotbal. Ştiţi foarte bine că întotdeauna am fost cu porţile deschise. Putem chiar aminti că acum două zile Federaţia Română de Oină şi-a desfăşurat aici o minunată competiţie”, a mărturisit Alin Petrache.

FCSB a fost prima echipă care a depus o cerere oficială pentru a putea evolua pe stadionul „Arcul de Triumf”. Și Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, anunța la un moment dat că „alb-roșii” vor evolua pe „Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

Condiția pusă de Alin Petrache pentru suporterii de la fotbal: „Spectatorii trebuie să-și schimbe comportamentul!”

Deși a făcut anunțul potrivit căruia pe „Arcul de Triumf” se vor desfășura și meciuri de fotbal, Alin Petrache le-a atras atenția suporterilor celui mai iubit sport din lume.

„De fiecare dată am fost deschişi, dar în funcţie de programul competiţional pe care echipele de rugby îl vor desfăşura. Sper ca suporterii de la fotbal când vor călca pe o astfel de arenă se vor comporta altfel”, a mai spus Alin Petrache.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă FR Rugby s-a arătat, permanent, împotriva ideii ca stadionul să găzduiască meciuri de fotbal, Alin Petrache a permis ca pe „Arcul de Triumf” să aibă loc meciuri din mai multe ramuri ale sportului.

Stadionul „Arcul de Triumf” a intrat în administrarea FR Rugby

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost reabilitat din bani publici pentru EURO 2020. După ce inițial, arena a trecut în subordinea Ministerului Sportului, Eduard Novak, ministrul Sportului a mărturisit că noua arena a trecut în administrarea FRR.

ADVERTISEMENT

„Era un lucru care trebuia să se împlinească, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi e o normalitate. Avem o întârziere de ceva timp, dar cred că înseamnă pentru noi extrem de mult.

Şi înseamnă o casă unde echipele naţionale să se poată pregăti şi mai ales echipa naţională, care, iată, este singura care va participa la un campionat mondial. Este o zi extrem de importantă pentru rugby-ul românesc.

Cred că este pentru prima oară când Federaţia Română de Rugby face o Adunare Generală extraordinară, cu singurul punct pe care l-am avut pe ordinea de zi, acela de a primi înapoi pe 49 de ani, în folosinţă gratuită, stadionul şi terenurile de antrenament”, a declarat Alin Petrache.

ADVERTISEMENT
Tags: