Sport

Condiţii dure pentru fani la finala Cupei României. Ce trebuie să facă şi câţi bani îi costă. Exclusiv

18.05.2021 | 13:11
Conditii dure pentru fani la finala Cupei Romaniei Ce trebuie sa faca si cati bani ii costa Exclusiv
Fanii Universităţii Craiova vor putea fi din nou alături de favoriţii lor, pe 22 mai, în finala Cupei României. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

FRF a realizat un protocol valabil pentru Universitatea Craiova – Astra, pentru revenirea suporterilor în stadion. Condiţiile şi preţurile pentru fanii care merg la finala Cupei României.

Finala Cupei României este programată pe 22 mai, iar MTS a insistat ca acesta să fie primul meci cu spectatori desfășurat în România după mai bine de un an. Asta chiar dacă mai multe cluburi ar fi sperat să beneficieze de aportul fanilor în meciurile disputate după relaxarea din 15 mai.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat toate datele protocolului stabilit de FRF prin care se reglementează modul în care se va face revenirea fanilor în tribune. Pentru partida care se va disputa la Ploiești vor putea fi prezenți aproximativ 3.750 de spectatori. Adică 25 la sută din capacitatea arenei Ilie Oană.

Fanii revin în tribune la Universitatea Craiova – Astra. Condiţiile şi preţurile pentru fanii care merg la finala Cupei României

FRF a stabilit și modul în care vor fi împărțite biletele între cele două echipe calificate în finala Cupei României. Astfel, vor fi câte 1.000 de bilete la peluze, 30 de lei bucata, și încă 200 la tribuna a doua, 70 de lei bucata, disponibile pentru fiecare club.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor dori să fie prezenți la finala Cupei României nu va fi doar lupta pentru a prinde un bilet. Sunt mai multe condiții puse pentru acordarea accesului pe arena din Ploiești.

Vaccinarea împotriva coronavirus este una dintre condițiile puse de FRF. Vor avea acces cei care au făcut rapelul cu minimum 10 zile înaintea evenimentului, cel târziu pe 12 mai.

ADVERTISEMENT

Condiții pentru cei care nu au rapel făcut cel târziu pe 12 mai: test PCR sau antigen, obligatoriu!

Pentru cei care nu pot respecta acestă condiție, mai există varianta testării. Vor putea asista la meci cei care prezintă un test PCR negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de desfășurarea partidei. Mai există şi o variantă ceva mai ieftină, cu un test rapid antigen negativ, dar care să fie realizat cu maximum 24 de ore înainte de startul meciului.

Biletele vor fi puse în vânzare începând de miercuri. Oficialii Universității Craiova au cerut mutarea partidei pe un alt stadion, cu o capacitate mai mare, astfel încât mai mulți spectatori să poată asista la meci. De asemenea, au sperat că se va putea ocupa jumătate din capacitatea arenei alese.

ADVERTISEMENT

Doar că varianta Arena Națională este indisponibilă, pentru că stadionul este deja pregătit pentru Euro 2020. Iar FRF nu vrea ca finala să se joace pe Oblemenco. De asemenea, s-a rămas la varianta cu 25% din capacitate.

Fanii Universității Craiova, protest față la adresa FRF. Ce i-a supărat pe “ultrașii” de la Peluza Nord

FRF nu a făcut încă publice condițiile impuse fanilor pentru a participa la finala Cupei României. Iar biletele nu au fost încă scoase în vânzare. Situație care i-a înfuriat pe fanii Universității Craiova, de la Peluza Nord.

“Considerăm tergiversarea publicării condițiilor de acces la finala Cupei o dovadă în plus de lipsă de respect față de suporteri.

De parcă nu ajungea că am fost mereu singura categorie socială ignorată în toate momentele de relaxare și a trebuit să vedem cum accesul era liber în cluburi, mall-uri și alte spații închise aglomerate, în timp ce stadioanele, deși în aer liber, au rămas închise”, se arată într-un comunicat publicat luni seară de Peluza Nord a Universității.

Câți bani trebuie să scoată din buzunar un suporter al Universității Craiova pentru a merge la finala de la Ploiești

Suporterii Universității Craiova care vor să asiste la finala Cupei României vor fi nevoiți să scoată din buzunar o sumă considerabilă. Aproximativ 100 de lei de persoană costă biletul de tren Craiova – Ploiești, dus/întors, la clasa a doua. Iar călătoria durează în jur de nouă ore dus/întors.

Pentru cei care nu au rapelul făcut până cel târziu pe 12 mai, costurile sunt chiar mai mari. Prețurile pentru un test PCR pornesc de la aproximativ 300 de lei. În ceea ce privește testul antigen, care este valabil doar 24 de ore, se scapă mult mai ieftin. Aceste teste rapide se găsesc chiar și cu prețuri în jur de 20 de lei.

430 de lei este suma pe care ar trebui să o plătească un suporter al Universității Craiova pentru a asista la finala cu Astra, de la Ploiești. Prețul include transport cu trenul, la clasa 2 (100 de lei), bilet la peluză (30 de lei) și test PCR (300 de lei). Cei care vor avea un test antigen scapă mai ieftin, cu 150 de lei (tren, bilet meci, test rapid). Pentru cei vaccinați până la 12 mai, s-ar putea rezolva totul și cu doar 130 de lei (tren+bilet).


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT