News

Condițiile de reluare a orelor în școli după renunțarea la mască. Recomandările ministrului Educației

16.05.2021 | 18:31
Conditiile de reluare a orelor in scoli dupa renuntarea la masca Recomandarile ministrului Educatiei
ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut tuturor școlilor să mențină programul decalat al pauzelor astfel încât să nu se creeze aglomerări.

Ministrul a precizat, într-o intervenție la Digi24, că circa 2,6 milioane de elevi vor relua luni cursurile cu prezența fizică în sălile de clasă.

ADVERTISEMENT

Numărul este cu 200.000 mai mare decât cel înregistrat în săptămâna care se încheie, în contextul în care rata de incidență a cazurilor de infecție cu coronavirus este în scădere în toate regiunile țării.

Chiar și așa, circa 300.000 de elevi vor trebui să continue și această săptămână să fie prezenți la ore doar online.

ADVERTISEMENT

Masca va trebui purtată în anumite condiții

Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Ministrul a precizat însă că există în continuare posibilitatea ca, la nivel local, comitetele pentru situații de urgență să ia decizii prin care să impună purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise. „Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale, la finalul săptămânii erau 654 de localități în scenariul galben, acolo unde elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale rămân să facă școală online, și 2.527 unde elevii și preșcolarii vor merge fizic.

DOCUMENT – Lista ratelor de incidență pe localități – 14 mai.

Potrivit oficialilor din Educație, în cele 654 de localități, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vor face tot școală online.

ADVERTISEMENT

Această măsură va fi în vigoare până când rata de incidență a infectărilor cu Covid-19 raportată la 14 zile va scădea sub valoarea de 1/1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT