Fotbal intern

Conducătorii lui CFR se întrec în minciuni pentru a-l scoate mai repede pe Arlauskis din carantină. Fanatik a urmărit pas cu pas drumul lui de la Vilnius la Cluj. Exclusiv

28.05.2020 | 14:14
Conducatorii lui CFR se intrec in minciuni pentru al scoate mai repede pe Arlauskis din carantina Fanatik a urmarit pas cu pas drumul lui de la Vilnius la Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al campioanei CFR, Bogdan Mara, a susținut în ultimele zile la mai multe posturi de televiziune că Giedrius Arlauskis a revenit în România vineri, 22 mai, cu un avion privat. FANATIK a aflat însă că portarul lituanian a ajuns la Cluj abia cinci zile mai târziu, miercuri, 27 mai. De ce minte Bogdan Mara? Pentru ca portarul să iasă mai repede din carantina obligatorie și să câștige 5 zile de pregătire cu echipa pentru a fi gata de meciul cu FCSB.  

Adevărul aflat de FANATIK. Arlauskis s-a întors din Lituania miercuri cu un avion privat

FANATIK a aflat însă că Arlauskis a sosit la Cluj abia miercuri, 27 mai, în jurul orei 13:45, cu un avion privat. De altfel, aeronava de mici dimensiuni care apărea miercuri pe graficul site-ului de specialitate flightradar24.com este singura care a decolat din Lituania cu destinația Cluj-Napoca în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT

Chestionat din nou de FANATIK despre ziua în care Arlauskis s-a întors la Cluj, Bogdan Mara a susținut în continuare că acesta ar fi venit vineri. “Am intrat la cinci posturi, nu prea e ok să tot repet. A venit de vineri, e acasă la domiciliu. Trebuie să stea în izolare, facem teste din trei în trei zile și vom vedea. Nu e adevărată informația ta că Arlauskis ajunge acum. Eu ți-am spus ce am declarat și ceea ce am declarat sunt informațiile adevărate”, a menționat oficialul echipei clujene.

carantină arlasukis cfr
Avionul în care se afla Giedrius Arlauskis

Care este totuși miza acestei minciuni? Conform art. 1 pct. 2 din Anexa 2 la H.G. 394/18.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate se instituie măsura carantinării/izolării la locuință sau altă locație declarată de persoana în cauză. Excepțiile sunt prevăzute la pct. 6, dar nu se aplică sportivilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Arlauskis nu se va putea antrena alături de colegii săi decât de pe 11 iunie, cu doar două zile înaintea derby-ului cu FCSB. Minciuna lui Bogdan Mara nu fac altceva decât să-i câștige portarului cinci zile de pregătire cu echipa înaintea marelui meci. “Va fi disponibil să joace cu FCSB, dar să vedem dacă îl bagă Dan. Dacă nu se antrenează câteva zile bune cu echipa nu știu. Dan folosește jucătorii care se pregătesc mereu, care sunt la antrenamente. El va avea ultimul cuvânt”, a adăugat Bogdan Mara. 

carantină arlasukis cfr
Avionul în care se afla Giedrius Arlauskis

 

Bogdan Mara l-a “adus” cu 5 zile mai devreme în România pe Arlauskis pentru a avea mai multe zile de antrenamente colective înaintea derby-ului cu FCSB

Revenirea lui Giedrius Arlauskis în România le-a dat mari bătăi de cap oficialilor campioanei CFR. La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă seara, directorul departamentului de scouting de la CFR, Marius Bilașco, mărturisea la Telekomsport că Arlauskis e încă blocat în Lituania din cauza restricțiilor de circulație impuse de autorități pe perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Încă sunt probleme cu revenirea lui Arlauskis, dar sperăm să găsim o soluție în cel mai scurt timp. E puțin mai complicat, dar sper ca în cel mai scurt timp și Arlauskis să se alăture pregătirii să zic așa. El e în țara lui, în Lituania, Vilnius, și practic noi nu prea avem soluții de zbor, iar drumul cu mașina ar avea o rută ocolitoare. Așteptăm să vedem în perioada următoare dacă găsim o soluție să ajungă în cel mai scurt timp în țară”, declara sâmbătă seara Bilașco pentru sursa citată. 

Bogdan Mara: “Arlauskis este la Cluj, de vineri, s-a întors cu un avion privat

Marți dimineața invitat prin skype, în cadrul emisiunii ProSport Live, directorul sportiv al campioanei CFR, Bogdan Mara, l-a cotrazis pe Bilașco și a spus că portarul lituanian a ajuns încă de vineri în România. 

ADVERTISEMENT

Iată declarația lui Mara: “Am putut să-l aducem în România. Arlauskis este la Cluj, de vineri, s-a întors cu un avion privat, pentru că altă soluție nu aveam. S-a întors cu un avion privat, așa cum a și plecat. Rutele erau foarte complicate de a veni și am ales această soluție”, a explicat Mara. 

Bălgrădean poate juca doar din 1 iulie

Dan Petrescu insistă să-l aibă cât mai repede la pregătire pe Arlauskis deoarece acum îl are la dispoziție doar pe polonezul Grzegorz Sandomierski. Portarul venit în iarnă de la Jagiellonia Bialystok a jucat doar un meci pentru CFR, remiza 0-0 cu Gaz Metan, din finalul sezonului regulat.

Contractul lui Cristian Bălgrădean a fost înregistrat la federație de oficialii grupării feroviare, aşa cum FANATIK a anunţat de miercuri, dar fostul jucător de la FCSB va putea intra în programul lui Dan Petrescu doar din 1 iulie. 

ADVERTISEMENT