Sport

Conducerea Parmei a explicat ce se întâmplă cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă: “Trebuie să muncească”

Parma a înregistrat o înfrângere categorică în Serie B, pe terenul celor de la Lecce, unde a pierdut cu 4-0 în ultima rundă.
07.11.2021 | 20:05
Conducerea Parmei a explicat ce se intampla cu Dennis Man si Valentin Mihaila Trebuie sa munceasca
ADVERTISEMENT

Imediat după acest rezultat negativ, conducerea Parmei, prin vocea managerului sportiv Javier Ribalta, le-a cerut scuze public suporterilor echipei parmegiane.

Ribalta a declarat că Parma nu a avut continuitate după două rezultate pozitive”, punând eșecul usturător pe seama abordării greșite a acestui meci de pe Stadio Communale din Lecce. Continuitatea și constanța au fost principalele probleme evocate de Ribalta în conferința de presă, acesta crezând că abordarea este principalul motiv pentru astfel de accidente de parcurs.

ADVERTISEMENT

Man și Mihăilă nu au probleme la Parma

Cei doi internaționali români care îmbracă tricoul Parmei, Dennis Man și Valentin Mihăilă, au fost menționați în acest discurs. Ribalta s-a referit direct la fotbaliștii români, precizând că aceștia nu au probleme în lotul Parmei și nu li se poate imputa nimic după eșecul de la Lecce. Dacă Man a stat pe banca de rezerve pe toată durata partidei, Mihăilă l-a schimbat pe Coulibaly în minutul 67.

Ribalta a oferit și o informație suplimentară în legătură cu ce doi români, spunând că tactica deplasării de la Lecce a fost diferită comparativ cu meciul câștigat acasă, cu Vicenza, 1-0, în runda anterioară.

ADVERTISEMENT

“Nu este nicio problemă cu Man şi Mihăilă. Antrenorul a vrut să ofere continuitate echipei, iar Coulibaly a jucat în locul lui Mihăilă pentru că meciul cu Lecce era diferit faţă de cel cu Vicenza. Ei, la fel ca restul jucătorilor, trebuie să muncească şi să dea totul ce au mai bun”, a declarat Ribalta.

Ribalta s-a ferit să facă referiri la poziția antrenorului principal Maresca, nefăcându-i critici publice. Conducătorul parmegian a vorbit tot despre atitudine și agresivitate în joc, fără însă a oferi sfaturi tactice concrete. Speranța lui Ribalta este ca în următoarele săptămâni Parma să regăsească acea cadență din startul de campionat.

ADVERTISEMENT

Conducerea Parmei, scuze pentru fanii echipei

Referitor la campania de transferuri, Ribalta a spus că echipa va fi sub observație în următoarele 3-4 săptămâni, după care, în ianuarie 2022, atunci când se va redeschide mercato, va fi stabilită strategia de transferuri pentru primăvară.

Javier Ribalta le-a cerut scuze susținătorilor Parmei după înfrângerea suferită la Lecce. Echipa va avea acum o pauză competițională, cauzată de fereastra pentru echipele naționale, interval în care se va urmări revenirea la forma sportivă de dinainte de înfrângerea suferită la Reggina, 1-2, acum patru etape.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon a încasat 4 goluri la Lecce

Celebrul portar italian Gianluigi Buffon, în vârstă de 43 de ani, rămâne optimist în pofida faptului că a scos, la Lecce, de patru ori mingea din poartă. Buffon a ales, la zenitul carierei, să apere la Parma, reamintindu-și că și pentru Juventus a jucat, în sezonul 2006-2007, în al doilea eșalon valoric din Il Calcio.

Buffon a câștigat cu Juventus Torino 11 titluri, 6 Cupe ale Italiei, 7 Supercupe ale Italiei, de trei ori Liga Campionilor și de două ori Cupa UEFA. Cu naționala Italiei, portarul de 43 de ani a fost campion mondial în 2006, la turneul final din Germania. Buffon a apărat și la PSG, cucerind un titlu și o Supercupă în Franța.

Buffon crede că șansele Parmei de a promova, cu actuala echipă, rămân intacte după înfrângerea de la Lecce.

Doar Man vine la națională

Dennis Man va răspunde la convocarea lui Mirel Rădoi, pentru meciurile naționalei care închid campania de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022, cu Islanda și Liechtenstein. Aflat în stare de suspendare pentru meciul cu Islanda, Mihăilă nu a mai fost chemat pentru această acțiune, în urma unei discuții pe care Rădoi a avut-o cu staff-ul tehnic al Parmei. El a fost lăsat la dispoziția echipei de club, pentru pregătirea revirimentului.

Man și Mihăilă au marcat fiecare câte două goluri la Parma, în Serie B, ambii atacanți români jucând pe Ennio Tardini și în campania precedentă, când Parma a retrogradat din Serie A.

După 12 etape, Parma este pe locul 13 în Serie B, cu 16 puncte, la 8 distanță de liderul Brescia. Lecce, cu 23 de puncte, este a doua clasată. Conform regulamentului, primele două clasate promovează direct în Serie A, în vreme ce formațiile care la finele sezonului regulat se vor regăsi între locurile 3 și 8 vor evolua în play-off.

ADVERTISEMENT