Sport

Manșa tur a sferturilor de finală din Conference League. Fiorentina, pas uriaș către semifinale. Toate rezultatele serii

Vezi aici în format LIVE stream Gent - West Ham și Anderlecht - AZ Alkmaar. Partidele se dispută joi, 13 aprilie, în turul sferturilor de finală ale Conference League.
13.04.2023 | 23:37
Mansa tur a sferturilor de finala din Conference League Fiorentina pas urias catre semifinale Toate rezultatele serii
ADVERTISEMENT
13-04-2023
16:50

Rezultatele partidelor din prima manșă a sferturilor Conference League

Vezi aici cele mai importante faze

  • Gent – West Ham 1-1 (Cuypers 57 / Ings 45+3)
  • Lech Poznan – Fiorentina 1-4 (Velde 20 / Cabral 4, Gonzalez 41, Bonaventura 58, Ikone 63)
  • Anderlecht – AZ Alkmaar 2-0 (Murillo 22, Ashimeru 70)
  • FC Basel – Nice 2-2 (Amdouni 26 pen., 71 / Moffi 38, 45+1)

Joi, 13 aprilie, se desfășoară partidele tur din sferturile de finală ale Conference League, cea de-a treia competiție europeană intercluburi, aflată la a doua ediție. Este considerată competiția cea mai modestă și pe undeva așa stau lucrurile pentru că întâlnim în această fază echipe bune, dar nu de top din fotbalul de pe continentul nostru. Dublele Gent – West Ham și Anderlecht – AZ Alkmaar par a fi cele mai interesante, dar niciun joc nu va putea fi urmărit în direct la noi pe micile ecrane.

Gent – West Ham și Anderlecht – AZ Alkmaar sunt partidele cele mai tari din turul sferturilor de finală ale Conference League

Cea de-a doua ediție a abia înființatei competiții europene intercluburi, Conference League, singura în care, în afară de preliminariile Champions League, au drept de participare și echipele românești, evident tot în fază de tururi preliminare, a ajuns acum la etapa sferturilor de finală și după cele opt echipe rămase, la prima vedere, West Ham, Fiorentina și Nice ar fi cele trei favorite la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Altminteri, la nivel de dublă confruntare cele mai interesante meciuri din faza sferturilor de finală sunt Gent – West Ham și Anderlecht – AZ Alkmaar, fosta colegă de grupă a FCSB, echipa belgiană, fiind autoarea celei mai mari surprize în optimi, când după egal acasă a reușit să se califice învingând în deplasare pe Villarreal, care ar fi fost principala favorită la trofeu.

Joi, 13 aprilie, ora 22:00

  • ora 19:45 Gent – West Ham
  • Lech Poznan – Fiorentina
  • Anderlecht – AZ Alkmaar
  • FC Basel – Nice

Niciun meci din turul sferturilor de finală din Conference League nu este transmis în direct. Unde puteți vedea Gent – West Ham și Anderlecht – AZ Alkmaar

Conference League este competiția care, cu excepția meciurilor echipelor românești și a finalei, nu interesează pe prea multă lume, adevărul fiind că aici se găsesc echipe din afara zonei de top din campionatele mari și echipe din campionatele medii și inferioare de pe continent. Și, cu toate acestea, tot mai avem ca interes un West Ham United, o Fiorentina, un OGC Nice sau o reprezentantă a Țărilor de Jos, Anderlecht sau AZ Alkmaar.

ADVERTISEMENT

Din păcate, acest handicap se regăsește și în planul de transmisuni în direct al postului Pro Arena, care s-a orientat exclusiv doar spre partidele din Europa League, pe bună dreptate mult mai captivante după numele echipelor rămase în cursă. Chiar și așa, fără nicio transmisiune în direct din Conference League dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, tot veți putea urmări în format LIVE VIDEO toate cele patru partide programate în manșa tur din sferturile de finală.

Gent – West Ham și Anderlecht – AZ Alkmaar par fi duelurile la vârf din manșa tur a sferturilor de finală din Conference League

Englezii de la West Ham sunt alături de Fiorentina, principalii candidați la a juca finala sau chiar de a câștiga trofeul după ce Anderlecht a lăsat acasă pe prima favorită, Villarreal, în optimi. West Ham nu a avut niciun fel de probleme cu AEK Larnaca, burdujindu-le plasa cu goluri în cele două manșe. Alkmaar a produs a doua surpriză după Anderlecht, scoțând cu dublă victorie pe Lazio, a doua favorită după Villarreal.

ADVERTISEMENT

Belgia are o prezență fantastică la acest nivel al cupelor europene, cu Union Saint Gilloise în Europa League, Gent și Anderlecht în Conference League. Gent a urcat în sferturi după ce a spulberat echipa lui Erdogan, Istanbul Bașakșehir. West Ham este favorită, dar ne așteptăm la o replică bună a belgienilor. La Anderlecht – Alkmaar se poate întâmpla absolut orice.

Fiorentina și Nice ar trebui să întregească acest careu de ași din Conference League

După eliminarea lui Lazio, care era una dintre primele trei favorite la câștigarea trofeului, Fiorentina a devenit una dintre principalele pretendente pentru a ajunge, cel puțin, să joace finala. Italienii trebuie să treacă de polonezii de la Lech Poznan, care au dat peste cap calculele din play-off și din optimi, depășind clar obstacolele nordice: Bodo Glimt și apoi Djurgarden, dar nu puțini sunt cei care susțin că lucrul acesta a fost posibil, în bună măsură faptului că în Norvegia și Suedia nu începuse sezonul oficial, echipele jucând doar partide amicale.

ADVERTISEMENT

OGC Nice, echipa care l-a împrumutat pe românul Rareș Ilie în Israel, la Maccabi Tel Aviv, întâlnește pe FC Basel, o formație cu destule realizări în cupele europene, inclusiv o semifinală de Cupa UEFA, dar care de vreo doi ani încoace nu mai are randamentul care îl știam, dovadă și faptul că nu mai contează în lupta la titlu în campionat. În aceste condiții francezii sunt cei care pleacă acum din postura de favoriți.

ADVERTISEMENT