Sport

Conference League, returul optimilor de finală. Lazio, eliminată de AZ Alkmaar. Un jucător al Fiorentinei agresat, pe teren, de un fan al lui Sivasspor

Meciurile retur din optimile de finală ale Conference League s-au încheiat cu două mari surprize, eliminarea formațiilor Lazio și Villarreal.
17.03.2023 | 10:17
Conference League returul optimilor de finala Lazio eliminata de AZ Alkmaar Un jucator al Fiorentinei agresat pe teren de un fan al lui Sivasspor
Agresat de un suporter, Bianco, jucătorul italienilor, s-a ales cu nasul spart.
ADVERTISEMENT
17-03-2023
08:32

Incidente grave în Turcia. Un fan al lui Sivasspor a intrat pe teren și i-a spart nasul lui Alessandro Bianco

Fiorentina câștigase cu 1-0 meciul tur cu Sivasspor și s-a impus și în retur, scor 4-1. Fanii turci nu au digerat eșecul. Și, imediat după golul patru al oaspeților, în minutul 89, unul dintre aceștia a intrat pe teren și i-a aplicat o corecție unuia dintre jucătorii oaspete, Alessandro Bianco.

Jucătorul italian s-a ales cu nasul spart și a postat imaginea pe contul său de Instagram. În plus, la final, ultrașii turci au aruncat cu obiecte în teren, obligând poliția să intervină.

”Rușinos. Bianco are nasul spart. Părea o sărbătoare a fotbalului dar asta strică tot, inclusiv victoria noastră. Un băiat de 20 de ani să sufere așa ceva nu e normal, e o pată adusă sportului”, a declarat la finalul întâlnirii antrenorul Fiorentinei, Vincenzo Italiano.

 

16-03-2023
20:08

Rezultatele partidelor de la ora 22:00

Vezi aici cele mai interesante faze

  • AZ Alkmaar – Lazio 2-1 (Karlsson 28, Pavlidis 62 / Felipe Anderson 21) (în tur 2-1)
  • West Ham – AEK Larnaca 4-0 (Scamacca 21, Bowen 47, 49, Mubama 65) (în tur 2-0)
  • Nice – Sheriff Tiraspol 3-1 (Laborde 30, Moffi 53, Brahimi 79 / Tapsoba 54) (în tur 1-0)
  • Villarreal – Anderlecht 0-1 (Slimani 31) (în tur 1-1)
16-03-2023
16:30

Rezultatele partidelor jucate la 19:45

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Slovan Bratislava – FC Basel 2-2, 1-4 la lovituri de departajare (Abubakari 11, Kucka 17 / Calafiori 53, Amdouni 90+3) (în tur 2-2)
  • Sivasspor – Fiorentina 1-4 (Yesilyurt 35 / Cabral 44, Milenkovic 62, Goutas 79 aut.,Castrovilli 89) (în tur 0-1)
  • Djurgarden – Lech Poznan 0-3 (Marchwinski 77, Kvekveskiri 90+1, Skoras 90+2) (în tur 0-2)
15-03-2023
15:56

Basaksehir - Gent 1-4 (Januzaj 87 / Orban 31, 32, 34, Cuypers 38)

VEZI VIDEO AICI.

Final de meci – Gent se impune extrem de clar pe terenul lui Basksehir, scor 4-1 și cu scorul general de 5-2 se califică în sferturile de finală.

Min. 87 – GOOOL Basaksehir!!! Januzaj profită de o respingere greșită a unui fundaș advers și înscrie cu un șut din 8 metri.

Min. 45+2: Basaksehir lovește bara din lovitură liberă. 

Min. 38: GOOOL Gent! Cuypers trimite mingea cu o lovitură de cap în poarta lui Basaksehir. 

Min 34: GOOOL Gent! Orban marchează pentru a treia oară în decurs de doar patru minute. 

Min. 32: GOOOL Gent! Orban îi face concurență lui Erling Haaland! Orban face „dubla” cu un șut spectaculos din afara careului. 

Min. 31: GOOOL Gent! Orban este găsit liber în careu de Hong Hyun-Soek, iar atacantul nigerian îl învinge cu ușurință pe Babacan.

Min. 4: Prima ocazie a meciului le aparține gazdelor. Gurler trimite spre poartă cu o lovitură de cap, însă mingea trece paralel cu poarta lui Roef.

Min. 1: Partida de pe Fatih Terim Stadium a început!

Echipele de start la meciul Basaksehir – Gent.

  • Basaksehir: Babacan – Sahiner, Duarte, Touba, Lima – Biglia, Ozcan, Tekdemir – Turuc, Okaka, Gurler. Rezerve: Dilmen, Sengezer – Aleksic, Arslantas, Celik, Januzaj, Koyuncu, Ozbayrakli, Szysz. Antrenor: Emre Belozoglu.
  • Gent: Roef – Castro-Montes, Piatkowski, Ngadeu, Torunarigha – Fofana, Kums, De Sart, Hong Hyun-Seok – Cuypers, Orban. Rezerve: Nardi – Depoitre, De Ridder, Fernandez-Pardo, Hauge, Lagae, Odjidja-Ofoe, Okumu, Samoise, Van Daele, Van den Bergh, Van Hauter. Antrenor: Hein Vanhaezebrouck.

Miercuri, 15 martie, și joi, 16 martie, au loc partidele din cadrul returului optimilor de finală ale Conference League. E competiția în care fotbalul românesc a reușit să aibă singura reprezentantă în primăvara europeană în faza 16-imilor, dar CFR Cluj a fost eliminată de Lazio cu scorul general de 0-1. Miercuri se joacă, în devans, Basaksehir Istanbul – Gent, pornind de la scorul de 1-1, iar joi au loc restul de șapte meciuri. Capetele de afiș sunt, ca și în tur, AZ Alkmaar – Lazio (2-1 în tur pentru olandezi) și Villarreal – Anderlecht (tur 1-1).

AZ Alkmaar – Lazio și Villarreal – Anderlecht sunt capetele de afiș în returul optimilor de finală ale Conference League

Miercuri, turcii de la Basaksehir vor căuta să fie prima echipă din această țară care să reușească să își onoreze angajamentul de a se califica între primele opt din Conference League în memoria celor peste 40.000 de victime ale teribilelor seisme care au lovit zona de la granița cu Siria. După 1-1 la Gent, domnește optimisul la Istanbul pentru un meci sold-out. Belgienii au nu mai puțin de șapte jucători absenți, ceea ce sporește șansele turcilor.

ADVERTISEMENT

Lazio a pierdut absolut neașteptat partida de pe teren propriu cu AZ Alkmaar, dar în mod normal aceasta nu ar fi o problemă pentru echipa romană, care are un lot superior valoric. Problema este ce va decide antrenorul Maurizio Sarri, va sacrifica sau nu Europa, unde poate câștiga trofeul, sau va odihni dintre titulari pentru că în weekend e marele derby cu AS Roma. La Villarreal, „Submarinul galben” trebuie să scufunde în mod normal nava destul de șubredă a celor de la Anderlecht.

Miercuri, 15 martie

  • ora 19:00 Basaksehir – Gent (tur 1-1)

Joi, 16 martie

  • ora 19:45 Slovan Bratislava – FC Basel (tur 2-2)
  • ora 19:45  Sivasspor – Fiorentina (tur 0-1)
  • ora 19:45  Djurgarden – Lech Poznan (tur 0-2)
  • ora 22:00 AZ Alkmaar – Lazio (tur 2-1)
  • ora 22:00 West Ham – AEK Larnaca (tur 2-0)
  • ora 22:00 Nice – Sheriff Tiraspol (tur 1-0)
  • ora 22:00 Villarreal – Anderlecht (tur 1-1)
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV meciurile Basaksehir Istanbul – Gent din returul optimilor de finală ale Conference League, singurul meci televizat din această competiție

Din returul optimilor de finală ale Conference League nu vom putea viziona decât o singură partidă și nu una dintre cele două considerate cap de afiș. Meciul televizat este Basaksehir Istanbul – Gent, care are loc miercuri, 15 martie, de la ora 19:00 și care începe de la scorul de 1-1, o perspectivă optimistă pentru ca Turcia să aibă o echipă în sferturile de finală ale unei cupe europene. Meciul va fi transmis în exclusivitate pe postul PRO Arena.

Cum numai trustul PRO a cumpărat în exclusivitate drepturile de difuzare pentru Europa League și pentru Conference League rezultă că doar PRO TV și PRO Arena pot transmite partide. Joi, 16 martie, PRO Arena a ales să difuzeze de la ora 19:45 partida Freiburg – Juventus, iar de la ora 22:00 Arsenal – Sporting Lisabona, ambele din Europa League. Astfel nu a mai fost loc pentru nici unul dintre cele două jocuri vedetă din Conference League, AZ Alkmaar – Lazio sau Villarreal – Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 martie

  • ora 19:00 Basaksehir – Gent (PRO Arena)

AZ Alkmaar, listă lungă de absențe la returul cu Lazio, Villarreal cu atacul complet la returul cu Anderlecht

AZ Alkmaar a luat o opțiune importantă după neașteptata victorie de pe „Olimpico”, dar între timp lista de absențe pentru retur s-a mărit de la patru jucători în tur la opt la retur. Lazio e în continnuare fără vedeta sa Ciro Immobile, ceilalți sunt valizi, dar va decide Maurizio Sarri dacă va trimite cel mai bun unsprezece sau derby-ul cu AS Roma este mai important.

La Villarreal, șansele belgienilor de la Anderlecht de a obține accesul pentru sferturi sunt destul de mici din două motive. Pentru că echipa spaniolă vrea să câștige trofeul și pentru că are tot atacul valid, ceea ce este un lucru foarte rar pentru acest sezon. Anderlecht este doar nume, pentru că jocul este la ani lumină de echipa care câștiga trofee europene.

ADVERTISEMENT

Toată Turcia este cu Basaksehir la returul cu Gent din optimile Conference League

Meciul televizat nu e joi, ci miercuri, 15 martie și este încărcat de emoție, pentru că se va disputa într-o atmosferă specială, cu casa închisă. Este vorba de confruntarea Basaksehir – Gent, care se joacă la Istanbul pe stadionul care poartă numele celui mai mare antrenor turc, Fatih Terim, deși nu a condus niciodată această formație.

Basaksehir este singurul club din Turcia care poate avansa în sferturi și astfel să omagieze memoria celor decedați în teribilele seisme care au lovit Turcia. Prin urmare, conexiunea va fi una la nivel național, toată lumea așteptând cu sufletul la gură calificarea.

Și altă echipă turcă are ceva speranțe, deși va fi greu spre imposibil. Sivasspor a pierdut greu, pe final, cu 1-0 turul de la Florența și cu un 1-0 la retur ar putea intra în prelungiri. Dar italienii vin cu cea mai bună echipă, având ca obiectiv să se bată pentru câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT