Sport

Conference League semifinale tur. Show în Feyenoord – Marseille! AS Roma şi Jose Mourinho, remiză cu Leicester

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din faza semifinalelor tur ale Conference League, programate pentru ziua de joi, 28 aprilie, de la ora 22:00.
28.04.2022 | 22:00
Conference League semifinale tur Show in Feyenoord  Marseille AS Roma si Jose Mourinho remiza cu Leicester
Leicester primeşte vizita lui AS Roma în manşa tur a semifinalelor Conference League (sursă foto: EPA-EFE/ANDREW YATES)
ADVERTISEMENT
28-04-2022
18:59

Rezultatele din semifinalele Conference League, manşa tur

Meciurile retur din semifinalele Conference League sunt programate pe 5 mai. VEZI AICI REZULTATELE DIN SEMIFINALELE EUROPA LEAGUE.

Leicester – AS Roma 1-1 (Lookman 67 / Pellegrini 15)

Min. 67: GOOOL Leicester! Lookman a rămas singur cu portarul şi a marcat golul prin care englezii egalează.

Min. 15: GOOOL AS Roma! Zalewski i-a pasat perfect lui Pellegrini, care marchează cu un şut din careu.

Min. 1: A început meciul Leicester – AS Roma.


Feyenoord – Marseille 3-2 (Dessers 18, 46 Sinisterra 20 / Dieng 28, Gerson 40)

Min. 46: GOOOL Marseille! Dessers face dubla şi o readuce pe Marseille în avantaj.

Min. 40: GOOOL Marseille! Francezii revin în joc şi egalează prin golul lui Gerson.

Min 28: GOOOL Marseille! Dieng marchează cu un şut din marginea careului.

Min. 20: GOOOL Feyenoord! Olandezii lovesc rapid, iar Sinisterra duce scorul la 2-0 cu un şut din marginea careului.

Min. 18: GOOOL Feyenoord! Dessers a ajuns la o minge trimisă în careu dintr-o lovitură liberă şi a deschis scorul.

Min. 1: A început meciul Feyenoord – Marseille.

28-04-2022
18:04

Echipele de start în Leicester - AS Roma

  • Leicester: Schmeichel – Pereira, Fofana, Evans, Castagne – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall – Albrighton, Vardy, Lookman. Rezerve: Amartey, Barnes, Choudhury, Daka, Iheanacho, Justin, Perez, Soumare, Soyuncu, Thomas, Vestergaard, Ward. Antrenor: Brendan Rodgers
  • AS Roma: Patricio – Ibanez, Smalling, Mancini – Karsdorp, Mkhitaryan, Cristante, Pellegrini, Zalewski – Zaniolo, Abraham. Rezerve: Afena-Gyan, Bove, El Shaarawy, Fuzato, Kumbulla, Maitland-Niles, Oliveira, Perez, Shomurodov, Spinazzola, Veretout, Vina. Antrenor: Jose Mourinho
28-04-2022
18:00

Echipele de start în Feyenoord - Marseille

  • Feyenoord: Marciano – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Til, Ausnes, Kokcu – Nelson, Dessers, Sinisterra. Rezerve: Cojocaru, Hall, Hendricks, Hendrix, Jahanbakhsh, Jansen, Linssen, Pedesen, Sandler, Walemark. Antrenor: Arne Slot
  • Marseille: Mandanda – Rongier, Saliba, Caleta-Car, Perea – Guendouzi, Kamara, Gerson – Bakambu, Payet, Dieng. Rezerve: Benyahia-Tani, Bertelli, Gueye, Harit, Kolasinac, Lirola, Lopez, Milik, Ngapandouetnbu, Said Madi, Under. Antrenor: Jorge Sampaoli

Joi, 28 aprilie, Conference League va avea în program partidele din prima manșă a semifinalelor, care propune două confruntări extrem de echilibrate și care se pot încheia cu absolut orice deznodământ. La prima vedere, specialiștii opinează spre o finală Marseille – Roma, dar Feyenoord și Leicester au, clar, șansa lor.

Programul meciurilor din manșa tur a semifinalelor Conference League

Joi, 28 aprilie, ora 22:00

  • Feyenoord – Marseille
  • Leicester – Roma

Marseille este echipa care a frânt zborul lui PAOK Salonic în Conference League în sferturi de finală, echipa lui Răzvan Lucescu neputând face față superiorității formației franceze, care a fost mai bună la toate capitolele în ambele manșe.

ADVERTISEMENT

Leicester a produs oarecum surpriza, pentru că după ce făcuse doar un scor alb acasă cu PSV Eindhoven olandezii erau creditați destul de clar cu prima șansă și au și deschis repede scorul. Doar atât, pentru că englezii au revenit, au egalat, iar spre final au reușit și golul doi, al calificării, obținând cea mai bună performanță europeană din istoria clubului.

Feyenoord are absențe importante la meciul cu Marseille din semifinala tur a Conference League

Feyenoord este o echipă care și-a bazat ascensiunea în această competiție pe meciurile susținute la Rotterdam, pe vestita arenă De Kuip, unde fanii crează o atmosferă de iad pentru echipele vizitatoare. Doar Slavia Praga a reușit să reziste și si să plece cu un 3-3, dar la retur s-a împotmolit acasă și a ratat intrarea în semifinale.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Marseille Feyenoord va fi oarecum slăbită  de faptul că are câteva absențe destul de importante. Bijlow, Toornstra, Jahanbaksh și Til vor privi partida din tribune. Feyenoord vrea victoria, fie ea și la limită, pentru a avea o șansă în returul din alt infern, de pe Velodrome din Marseille.

Leicester poate prinde Europa doar dacă va câștiga Conference League

Francezii par a fi la acest moment echipa mai bine pusă la punct și mai echilibrată pe compartimente. Lipsesc argentnianul Baferdi, americanul De la Fuente și atacantul congolez Bakambu. Există un singur precedent, în turul 2 al ediție 1999-2000 a Champions League, 3-0 pentru Feyenoord acasă și 0-0 afară.

ADVERTISEMENT

Leicester este în afara oricărei posibilități de a prinde un loc european prin Premier League, unde ocupă o poziție neutră, la mijloc. Singura șansă de a juca sezonul viitor în cupe este să câștige trofeul primei ediții a Conference League, ceea ce i-ar conferi șansa de a evolua în Europa League, pentru că învingătoarea din Conference e admisă în Europa.

Roma lui Mourinho nu are decât o absență

Meciul cu Roma este unul foarte greu, din categoria șanselor 50/50. Acasă englezii sunt destul de puternici și revenirea pe teren a veteranului atacant Jamie Vardy e și foarte importantă ca impact al calității acestuia dar și de moral, pentru că este liderul din teren al echipei.

ADVERTISEMENT

Roma nu a reușit cu Jose Mourinho pe bancă să se bată pentru unul dintre primele patru locuri și pentru o calificare în grupele Champions League. Echipa din capitala Italiei se află pe poziție de Europa League, dar Lazio, Atalanta și Fiorentina sunt lângă ea și oricând Roma poate coborî în clasament. La Leicester nu va avea decât pe Cristante out, ceea ce oferă lui Mourinho șansa de a pune la punct cel mai bun unsprezece în concepția sa.

ADVERTISEMENT