Premier League

Confesiunile lui Rio Ferdinand, fostul fundaş al lui Manchester United. „Petreceam toată ziua cu băutură”

23.04.2020 | 20:05
Confesiunile lui Rio Ferdinand fostul fundas al lui Manchester United Petreceam toata ziua cu bautura
ADVERTISEMENT

Rio Ferdinand, fostul fundaş central de la Manchester United, recunoaşte că băutura a jucat un rol uriaş în viaţa lui atâta timp cât s-a aflat în activitate.

Rio Ferdinand a început zdravăn cu băutura la West Ham

A recunoscut acest lucru, vorbind deschis, chiar şi în faţa microfoanelor şi a camerelor de luat vederi despre viciul său şi despre depresia în care a căzut după moartea soţiei sale, Rebecca.

ADVERTISEMENT

Cât a jucat la West Ham nu exista zi în care să nu bea. “Puteam să beau în neştire şi după ce consumam zece halbe de bere mă duceam lejer să trec pe vodka. La West Ham era o adevărată cultură a băutului.

Fotbal, alcool şi discoteci

Beam mult după fiecare meci şi cred că de atunci am început să am lacune de memorie. Oamenii mă întrebau scorul de la meci şi eu nu ştiam ce să le spun.

ADVERTISEMENT

Era o rutină nebună atunci. Fotbal, alcool şi discoteci. Aşa am trăit. Şi nici nu mi se părea posibil că aş fi putut trăi altfel decât bând ân fiecare zi.”

Soţia a murit de cancer

Momentul care a întors totul în viaţa lui Ferdinanda fost unul zguduitor, petrecut în 2015. Atunci a plecat la ceruri soţia sa Rebecca, în urma unui cancer la sân. Rio avea 36 de ani şi s-a trezit văduv, cu trei copii mici de crescut.

ADVERTISEMENT

Peste o lună îşi încheia cariera. Depresia îl prinsese puternic. “Nimeni nu este pregătit să sufere o astfel de pierdere. Înainte de a pleca, mi-a spus că voi fi o mamă și un tată minunat pentru copii. Nu am crezut niciodată că se va întâmpla. Dar a plecat la zece săptămâni după ce i-a diagnosticat cancerul. 

Depresie şi accident de maşină

La început am băut mult noaptea după ce puneam copiii la culcare. Până într-o zi m-am trezit și nu i-am putut aduce la școală. Am avut chiar un accident de mașină. Și mi-am dat seama că nu pot continua așa. Am suferit atacuri de panică .

ADVERTISEMENT

Când plecam în vacanță, tot ce trebuia să fac era să-mi bag bagajul, pentru că Rebecca avea grijă de tot. Chiar și eu m-am întrebat: „Cum mă duc la doctor?” Nu-l văzusem decât pe medicul clubului. Habar n-aveam nimic”

A reuşit să se lase de băutură

Ferdinanda înţeles totuşi în al 12-lea ceas că dacă nu va schimba ceva în viaţa sa va fi foarte greu să poată avea grijă de copii. Şi a reuşit să îşi impună să pună capăt alcoolului. Nu a fost simplu, dar până la urmă a putut şi acum povesteşte viaţa sa pentru a o da exemplu celor tineri să nu facă aceleaşi greşeli.

Rio Ferdinand a foarte impresionat de rânduiala extraordinară din viaţa lui Cristiano Ronaldo cât timp au fost colegi la Manchester United. A rămas uimit când a văzut zece oameni în casa portughezului şi l-a întrebat cine sunt. Ronaldo i-a explicat că are bucătar, preparator fizic, medic sau antrenor personal. De aceea când a plecat la Real Madrid era cel mai bun din lume.

Putea să joace la Barcelona lui Pep Guardiola

În 2008 a fost chemat de Pep Guardiola la Barcelona care tocmai reuşise să câştige totul şi în Spania şi în Europa. Cu toate acestea englezul a respins oferta, considerând că Barcelona e o echipă în tranziţie, care avusese doar un moment de geniu.

“Messi, Xavi, Iniesta erau abia la început, nu ajunsese acea echipă superbă de mai târziu şi mi-am zis că nu are rost să plec de la un club solid, care câştigase atâtea trofee, la o echipă în tranziţie”.

 

ADVERTISEMENT