News

Confuzie la publicarea unui document în Monitorul Oficial. Actul este semnat de „premierul Nicolae Ciucă”, în loc de Marcel Ciolacu

Gafă de proporții la publicarea unui document în Monitorul Oficial. Acesta a fost semnat de fostul șef al Executivului, Nicolae Ciucă.
22.12.2023 | 15:31
Confuzie la publicarea unui document in Monitorul Oficial Actul este semnat de premierul Nicolae Ciuca in loc de Marcel Ciolacu
Confuzie la publicarea unui document în Monitorul Oficial. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Confuzie la publicarea unui document în Monitorul Oficial. Este vorba despre proiectul anunțat de șeful Executivului, Marcel Ciolacu, în urma ședinței de Guvern de joi, privind programul de compensare cu 90% a prețului la medicamente pentru pensionari.

Confuzie la publicarea unui document în Monitorul Oficial

Potrivit acestuia, începând cu data de 1 ianuarie 2024, vârstnicii cu pensii de până la 1.830 de lei vor beneficia de compensare. În prezent, facilitatea se adresează celor cu venituri de până la 1.608 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent”, anunța purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin.

ADVERTISEMENT

Însă, vineri, 22 decembrie, atunci când Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, s-a comis o confuzie. Documentul a aparut semnat de fostul prim-ministru Nicolae Ciucă, liderul PNL și președintele actual al Senatului.

Actul semnat de „premierul Nicolae Ciucă”, în loc de Marcel Ciolacu
Actul semnat de „premierul Nicolae Ciucă”, în loc de Marcel Ciolacu. Foto Monitorul Oficial

Nicolae Ciucă a fost premier în perioada 2021-2023, însă mandatul său s-a încheiat în luna iunie a acestui an. Atunci, șeful PNL a demisionat, iar funcția de premier i-a revenit lui Marcel Ciolacu, în urma rotativei guvernamentale.

ADVERTISEMENT

Gafa ar fi fost făcută de un funcționar

Ulterior, pe Monitorul Oficial a fost publicată o rectificare privind Hotărârea Guvernului care a creat vâlvă în mediul online. Se pare că un funcționar ar fi de vină pentru situația creată, potrivit Digi 24.

La Hotărârea Guvernului nr. 1.302/2023 privind modificarea și completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1167 din 21 decembrie 2023, la rubrica semnături, se face următoarea rectificare: în loc de:

ADVERTISEMENT

„PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ”
se va citi:
„PRIM-MINISTRU
ION-MARCEL CIOLACU”

Rectificare la actul semnat de „premierul Nicolae Ciucă”, în loc de Marcel Ciolacu
Rectificare la actul semnat de „premierul Nicolae Ciucă”, în loc de Marcel Ciolacu. Foto Monitorul Oficial

Aceeași gafă a fost făcută și în cazul unei Hotărâri privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța-Mangalia”.

 

ADVERTISEMENT