Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Confuzie totală!”. Explicațiile lui Kyros Vassaras după haosul creat de VAR la meciul FCU Craiova – Poli Iași și reacția oficialilor moldoveni

La FANATIK SUPERLIGA s-au analizat explicațiile date de Kyros Vassaras în legătură cu momentul controversat creat după analiza VAR de la FCU Craiova - Poli Iași, scor 1-1.
28.02.2024 | 13:12
Confuzie totala Explicatiile lui Kyros Vassaras dupa haosul creat de VAR la meciul FCU Craiova  Poli Iasi si reactia oficialilor moldoveni
Reacții după decizia VAR din meciul FCU Craiova - Poli Iași, scor 1-1. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCU Craiova – Poli Iași s-a terminat la egalitate, scor 1-1. În repriza secundă a fost anulat un gol, în favoarea oaspeților, cu VAR pe motiv de ofsaid. Decizia controversată a fost explicată de Kyros Vassaras și analizată la FANATIK SUPERLIGA.

„Confuzie totală!”. Explicațiile lui Kyros Vassaras după haosul creat de VAR la meciul FCU Craiova – Poli Iași

În minutul 56 al duelului dintre FCU Craiova – Poli Iași, Kevin Kabran a marcat un gol care a fost anulat de arbitrii din camera VAR. Decizia controversată a creat multă confuzie. Potrivit explicațiilor oferite de Kyros Vassaras, oficialii din camera VAR au analizat diferit faza de cum a fost ea prezentată la TV.

ADVERTISEMENT

“Kyros Vassaras a făcut niște precizări pe FRF.ro legate de faza de la FCU Craiova cu Poli Iași. Este vorba despre acel ofsaid (n.r. în minutul 56 la Kabran).

‘Ca urmarea a comentariilor apărute în spațiul public referitoare la golul anulat în partida FCU 1948 Craiova – Politehnica Iasi, în minutul 56, dorim să facem următoarele precizări.

ADVERTISEMENT

Analiza echipei din camera VAR a fost corectă, toți pașii necesari pentru analizarea unei situații de ofsaid fiind parcurși în mod corect.

Confuzia a fost generată de faptul că imaginea folosită pentru publicul spectator nu a fost din unghiul utilizat pentru analiza acestei situații’. Adică ce am văzut noi pe imagini nu a fost ce au analizat cei din camera VAR.

ADVERTISEMENT

Și înțeleg faptul că s-a dat ofsaid pe o captură dintr-un alt unghi pe care au avut-o doar cei din camera VAR și nu am văzut și noi la TV. De aici confuzia. “, a spus Cristi Coste, la FANATIK SUPERLIGA.

Reacțiile analiștilor după FCU Craiova – Poli Iași 1-1: “A fost poziție corectă!”

Alin Buzărin a analizat faza anulată pe motiv de ofsaid de către arbitrii din camera VAR. Jurnalistul este de părere că atacantul suedez al ieșenilor este ținut în joc de unul dintre apărătorii celor de la FCU Craiova. Totodată, Buzărin a mai discutat și despre hențul la Sidibe, decizie venită tot de la VAR, în minutul 76.

ADVERTISEMENT

“Eu am văzut linia aceea roșie. Eu, care sunt oltean, zic că Martac era în poziție corectă. Eu asta văd. Mi se pare că nu a fost ofsaid. Apărătorul este mai aproape, conform acelei linii trase. Care nu este trasă pe unde ar trebui, ci prin altă parte.

Ambele faze de VAR de ieri la Craiova sunt factuale. Și acel henț la Sidibe. Feșnic nu s-a putut pronunța și i s-a spus de la VAR ce are de făcut. Din faza aceea pare că a atins-o. Nu se vede foarte bine și e un dubiu. Dar la cealaltă mi s-a părut evident”, a spus Alin Buzărin, la FANATIK SUPERLIGA.

Florin Gardoș este de părere că liniile nu au fost trase foarte bine și se creează și de aici o confuzie: “Depinde de cum au fost liniile trase. Mereu sunt discuțiile acestea legate de unde este trasă linia. Este și puțin groasă. Se ia în considerare umărul, piciorul. Uneori am văzut că linia e trasă cumva între picioarele jucătorilor”, a mai spus și Florin Gardoș.

Reacția oficialilor lui Poli Iași despre deciziile VAR

“Eu cred în continuare că este o eroare. Toți iubitorii de fotbal și analiștii au spus că nu au înțeles faza. Nici tușierul nu a ridicat steagul. Până la urmă conduci și în spiritul jocului.

Nici jucătorii de la Craiova nu au gesticulat, au stat cu sufletul la gură să aștepte decizia”, a declarat Cornel Șfaițer, președintele lui Poli Iași, la FANATIK SUPERLIGA.

După meci și Leo Grozavu discutat despre deciziile celor din camera VAR: “Am avut un gol valabil anulat, furat, după o decizie VAR pe care nu o înțeleg. Nu știu cum pun ei liniile alea, asistentul a văzut mai bine. E un campionat viciat de arbitraj”.

Analiza deciziilor VAR din FCU Craiova - Poli Iași 1-1

ADVERTISEMENT