Sport

FC Botoșani – Sepsi 1-2, în etapa a 28-a din SuperLiga. Iftime, decizie în privința lui Bogdan Andone după 4 meciuri consecutive fără victorie

Sepsi a câștigat duelul cu FC Botoșani, scor 2-1, în etapa a 28-a din SuperLiga. Covăsnenii s-au apropiat la un singur punct de play-off.
29.02.2024 | 22:31
FC Botosani  Sepsi 12 in etapa a 28a din SuperLiga Iftime decizie in privinta lui Bogdan Andone dupa 4 meciuri consecutive fara victorie
Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, s-a arătat nemulțumit de minutele prelungire arătate de brigada de arbitri condusă de Andrei Antonie la întâlnirea pierdută cu Sepsi, scor 1-2, în etapa a 28-a din SuperLiga. Sursă foto: Ionuț TABULTOC/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-02-2024
20:34

Iftime merge pe mâna lui Bogdan Andone

Patronul FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat după eșecul cu Sepsi, scor 1-2, că nu ia în calcul o demitere a antrenorului Bogdan Andone, în ciuda faptului că echipa a ajuns la 4 partide la rând fără victorie.

”Nu pleacă Bogdan Andone niciodată, fiți liniștiți! El, după fiecare meci, vede că trece timpul, nu facem puncte, și e disperat. Niciodată nu mi-a zis că pleacă. Dacă vede Liga 2 din ce în ce mai clar, ce putem face?! Eu o spun, nu el”, a declarat Iftime, pentru Orange Sport.

29-02-2024
17:23

Ce l-a nemulțumit pe Bogdan Andone la arbitrajul de la FC Botoșani - Sepsi 1-2

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, s-a arătat nemulțumit de minutele prelungire arătate de brigada de arbitri condusă de Andrei Antonie la întâlnirea pierdută cu Sepsi, scor 1-2, în etapa a 28-a din SuperLiga.

”Au fost două reprize opuse. Nu am avut atitudine. S-au făcut o sumedenie de greșeli. În repriza a doua am avut situații monumentale. Nu am reușit să le fructificăm, iar acest lucru ne-a costat. Trebuie să ne adaptăm lotului. Avem nevoie de puncte. Ne-a lipsit finalizarea. E un lucru extrem de important că am avut ocazii.

Nu vreau să discut despre arbitraj. Singurul lucru pe care vreau să îl spun e despre prelungirile jocului. Unul dintre asistenții mei a oprit ceasul în momentul penalty-ului și la schimbări, dar și la cartonașul roșu. Trebuiau cel puțin 15 minute de prelungiri.

Avem nevoie de puncte. Suntem obligați să mergem la Cluj. În meciul cu Farul suntem obligați să câștigăm. În prima repriză am avut din nou senzația că pe noi scrie Liga 2. În a doua repriză au avut ambiție. Putem pune probleme fiecărei echipe!”, a declarat Andone.

29-02-2024
16:23

Clasamentul după FC Botoșani - Sepsi 1-2

FC Botoșani a bifat a doua înfrângere consecutivă în SuperLiga. Moldovenii au ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie și au pierdut urma lui Dinamo. „Lanterna roșie” din clasament se află la 5 puncte în spatele lui „câinilor”. 

De cealaltă parte, Sepsi s-a apropiat de locurile de play-off după victoria de la Botoșani. Covăsnenii au ajuns la 37 de puncte, la un punct în spatele lui U Cluj, locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off. 

Clasament

29-02-2024
16:20

Video. Sepsi, victorie la limită la Botoșani

Sepsi a câștigat duelul din deplasare cu FC Botoșani, scor 2-1, în etapa a 28-a din SuperLiga. Covăsnenii au făcut un pas important în lupta pentru calificarea în play-off. Echipa lui Bernd Storck a deschis scorul în minutul 24 prin Nicolae Păun. 

Avantajul a fost dublat 7 minute mai târziu prin atacantul Gabriel Debeljuh. Eduard Florescu a avut șansa de a reduce din diferență în minutul 63, însă cel mai în formă jucător al moldovenilor a irosit un penalty. 

În cele din urmă, golul de onoare al echipei lui Bogdan Andone a fost marcat de Enzo Lopez în minutul 79. Vezi video cu cele mai importante faze aici

29-02-2024
13:34

FC Botoșani - Sepsi 1-2 (Enzo Lopez 78 / Păun 24, Debeljuh 31)

Vezi aici toate fazele video importante.

FINAL DE MECI. Sepsi a câștigat la limită partida din deplasare cu FC Botoșani, scor 2-1, în etapa a 28-a din SuperLiga. 

Min. 78: GOOL FC Botoșani! Romario Benzar centrează lung în careu. Enzo Lopez înscrie spectaculos. 

Min. 65: Penalty ratat incredibil de Eduard Florescu! Portarul a fost la post și a reținut mingea. 

Min. 58: Ratare uriașă pentru Mouaddib. Jucătorul lui Botoșani a trimis milimetric pe lângă poartă cu capul. 

Min. 31: GOOL Sepsi! Marius Ștefănescu a zguduit bara cu un șut din careu. Mingea a ajuns la Kallaku care l-a găsit în fața porții pe Debeljuh. 

Min. 24: GOOOL Sepsi! Păun vine excelent la întâlnirea cu mingea și înscrie cu o lovitură de cap. 

Min. 12: Celea lovește mingea cu capul, însă trimite mult peste poarta lui Moldovan. 

Min. 6: Mitrov a fost lansat excelent și l-a învins elegant pe portarul Moldovan. Tușierul a ridicat fanionul pentru ofsaid. Reluările au arătat că decizia a fost corectă. 

Min. 1: Partida de pe „Municipal” a început!

FC Botoșani: Kukic – Benzar, Sadiku, A. Miron (cpt.), Celea – E. David, Dican, I. Filip – Ed. Florescu, Margiotta, Mitrov. Rezerve: Ducan – Șeroni, Creț, Țigănașu, Petro, Dimitrov, Ferreira, Mouaddib, E. Lopez, L. Fulop, Ofosu, Cărăușu. Antrenor: Bogdan Andone. 

Sepsi: D. Moldovan – Oteliță, Ninaj, D. Ciobotariu, Dumitrescu – N. Păun – K. Varga, C. Matei, Ștefănescu (cpt.), Kallaku – Debeljuh. Rezerve: V. Tănasă, H. Gedo – Kecskes, Oroian, Safranko, Popsa, Aganovic, R. Varga, Rondon. Antrenor: Bernd Storck. 

28-02-2024
18:39

Clasamentul după U Cluj - Farul 1-0

U Cluj a urcat până pe locul 6 în clasament, ultimul care asigură prezența în play-off, după victoria cu Farul, scor 1-0. „Șepcile roșii” au acumulat 38 de puncte și le-au depășit pe UTA Arad, Hermannstadt și Petrolul. De cealaltă parte, Farul nu este sigură de prezența în play-off, cu două etape rămase din sezonul regulat. 

flash

28-02-2024
18:37

Video. U Cluj - Farul 1-0

U Cluj a câștigat la limită duelul cu Farul de pe Cluj Arena, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Dan Nistor, care a ajuns la 11 reușite în SuperLiga în acest sezon.

În minutul 33, Daniel Popa a recuperat mingea după o eroare de cascadorii râsului a „veteranului” Ionuț Larie. Atacantul de 28 de ani l-a lăsat singur cu portarul pe Dan Nistor care a înscris.

„Marinarii” au fost aproape să primească o lovitură de la 11 metri în finalul meciului pentru un presupus fault al lui Bogdan Mitrea asupra lui Rivaldinho. Jocul a mers mai departe. Cristi Ganea a primit al doilea cartonaș galben și pe cel roșu în prelungiri. VEZI VIDEO AICI

28-02-2024
15:08

U Cluj - Farul 1-0 (Nistor 34)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. U Cluj o învinge pe Farul, scor 1-0, și urcă pe loc de play-off. Ioan Ovidiu Sabău câștiga duelul de la nivelul băncii tehnice cu Gică Hagi. 

Min. 90+5: Cristi Ganea a primit două cartonașe galbene în decurs de doar 16 minute și a fost eliminat de Istvan Kovacs. 

Min. 90: Cojocaru a pătruns spectaculos în careu, însă șutul a fost reținut de Gorcea. 

Min. 48: Roguljic scapă singur cu Buzbuchi, însă portarul Farului respinge din nou miraculos. 

Min. 34: GOOL U Cluj! Ionuț Larie a greșit grav în careu! Mingea a fost recuperată de Daniel Popa care i-a pus minge pe tavă lui Dan Nistor. A fost al 11-lea gol al lui Dan Nistor. 

Min. 28: Roguljic șutează de la marginea careului cu piciorul stâng. Buzbuchi o salvează din nou pe Farul. 

Min. 18: Daniel Popa șutează din unghi. Buzbuchi respinge spectaculos cu genunchiul. 

Min. 10: Ocazie uriașă pentru Farul. Vînă a centrat, iar Louis Munteanu a reluat cu capul. Mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. 

Min. 1: Partida a început!

U Cluj: A. Gorcea – Chipciu, Masoero, B. Mitrea, Roger – Silaghi, G. Simion, Bic, Roguljic – Nistor, D. Popa. Rezerve: Iliev – Oancea, Pițian, Chinteș, Grobry, FOssati, Al. Rus, Pănoiu, V. Gheorghe, F. Ilie, Anselmo, I. Chirilă. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău. 

Farul: Buzbuchi – Boli, Larie, M. Popescu, Kiki – Vînă, Queiros, Grameni – Cr. Ganea, Munteanu, Budescu. Rezerve: Șt. Mușat – Sîrbu, Dussaut, Nedelcu, Banu, R. Deaconu, I. Cojocaru, Al. Stoian, Doicaru, Rivaldinho. Antrenor: Gheorghe Hagi. 

27-02-2024
16:45

Clasamentul după FC U Craiova - Poli Iași 1-1

FC U Craiova și Poli Iași și-au împărțit punctele, scor 1-1. A fost același rezultat ca în meciul tur din Copou. Egalul nu a ajutat pe nimeni. Ambele formații rămân în zona retrogradării. 

Clasament

27-02-2024
16:43

Video. FC U Craiova - Poli Iași 1-1

FC U Craiova a început mai bine partida și a deschis scorul după 20 de minute prin Ibrahim. Poli Iași a restabilit egalitatea înainte de pauză prin Bettaieb. Atât FC U Craiova, cât și Poli Iași au avut câte un gol anulat de VAR. 

Kabran a reușit să marcheze în startul părții secunde, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid la Martac în construcția fazei. De cealaltă parte, în minutul 76, Sidibe a înscris, dar reușita a fost anulată de VAR pentru un posibil henț. Vezi aici toate fazele video importante

27-02-2024
13:33

FC U Craiova - Poli Iași 1-1 (Ibrahim 19 / Bettaieb 45+1)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. FC U Craiova și Poli Iași și-au împărțit punctele în primul meci al rundei cu numărul 28 din SuperLiga. Duelul din Bănie a fost extrem de tensionat, cu două goluri anulate de VAR. 

Clasament

Min. 75: Sekou Sidibe înscrie la scurt timp după o ocazie uriașă a lui Poli Iași. Belgianul trimite în poartă după ce mingea a lovit mai întâi bara. Golul a fost anular însă de VAR. 

Min. 68: Ibrahim șutează dintr-o poziție foarte bună, însă mingea se duce în blocaj. Corner pentru FC U Craiova. 

Min. 55: Kabran a marcat și a adus-o pe Poli Iași în avantaj după mai multe greșeli în defensiva gazdelor. Golul a fost analizat nu mai puțin de 4 minute în camera VAR și în cele din urmă a fost anulat pentru ofsaid. 

Min. 45+1: GOOL Poli Iași! Kabran centrează în careu. Rămas singur, Bettaieb înscrie cu capul. 

Min. 19: GOOL FC U Craiova! Radu Negru îi pasează excelent în careu lui Chițu. Atacantul oltenilor centrează în fața porții, unde Ibrahim a apărut și a fructificat. 

Min. 1: Partida a început!

FC U Craiova: R. Popa – Compagnucci, Lacroix, Lekiatas, Mascarenhas – Baeten (cpt.), Vl. Pop – Negru, Chițu, Padula – Ibrahim. Rezerve: Gurău – Kvakic, Dragu, Vl. Achim, Blidar, Sidibe, Bauza, Bahassa, Blănuță. Antrenor: Giovanni Costantino. 

Poli Iași: Ailenei – Martac, Bouhenna (cpt.), Fl. Ilie, Ștefanovici – Oliveira Mota, Saghiri, Marchioni, L. Mihai – Kabran, Bettaieb. Rezerve: T. Niga – Todoroski, Katanec, Samayoa, Bordeianu, C. Gheorghiță, Jatoba, Itu. Antrenor: Leo Grozavu. 

Ne îndreptăm cu pași chiar repezi spre finalul sezonului regulat din SuperLiga, care se va petrece în weekend-ul 8-11 martie parcurgând o ultimă rundă intermediară a acestei ediții pe parcursul a trei zile, de marți, 27 februarie până joi, 29 februarie. Sunt majoritatea partidelor cu implicații serioase la cei doi poli ai clasamentului.

Programul etapei a 28-a din SuperLiga

Marți, 27 februarie

  • ora 16:15 FC U Craiova 1948 – Politehnica Iași (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 18:30 Dinamo – FC Hermannstadt (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 21:00 Oțelul – CFR Cluj (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 28 februarie

  • ora 18:30 U Cluj – Farul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 21:00 Rapid – UTA (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Joi, 29 februarie

  • ora 16:15 FC Botoșani – Sepsi (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 18:30 Petrolul – Universitatea Craiova (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 21:00 FC Voluntari – FCSB (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Dinamo poate opri drumul Sibiului în play-off

Marți au loc primele trei meciuri al etapei a 28-a, intermediare. La Craiova echipa lui Adrian Mititelu este în fața unui meci extrem de important pentru evitarea locurilor de baraj, cu Politehnica Iași. Giovanni Constantino a fost confirmat pe banca oltenilor până în vară. Un eșec al gazdelor ar duce la rocadă, cu echipa gazdă trecută pe loc de baraj.

Dinamo, după două succese consecutive, primește vizita unei formații foarte dificile în postură de formație vizitatoare, FC Hermannstadt. Sibienii au nevoie de victorie sau cel puțin un egal, pentru a rămâne acolo, în lupta directă pentru play-off, câinii nu concep altceva decât victoria, pentru a crește numărul de puncte cu care vor intra la înjumătățire în baraj.

ADVERTISEMENT

Rapid vrea să uite de accidentul de la Iași

Fără exclușii din lot Alexandru Albu și Andrei Borza, Rapid primește miercuri vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din acest 2024, UTA, ajunsă să se bată cu șanse mari pentru play-off. Giuleștenii vor să se împace cu fanii după deraierea de la Iași și vor da totul pentru cele trei puncte, mai ales că au foarte multe soluții ofensive de calitate. Borza și Albu sunt suspendați pe termen nelimitat.

Ceva mai devreme, la Cluj Universitatea joacă în compania Farului. Studenții mai au cam de doi bani speranță pentru play-off după remiza de la Sfântu Gheorghe dar Ioan Ovidiu Sabău a spus că atâta timp cât matematica arată că se mai poate nu trebuie depuse armele. Farul cam este în play-off, chiar dacă a făcut 1-1 etapa trecută acasă cu Oțelul, declanșând furia lui Gică Hagi, dar gălățenii cam trebuie să se gândească deja la play-out.

ADVERTISEMENT

Petrolul – Universitatea Craiova, pe viață și pe moarte pentru play-off

Unul dintre cele mai tari meciuri va fi cel de la Ploiești, de pe stadionul Ilie Oană, dintre Petrolul și Universitatea Craiova. Ambele echipe trag tare pentru accesul în grupul primelor șase. Petrolul are din cele trei partide rămase două pe teren propriu. Dar e obligată să le câștige pe amândouă, pentru că altfel va evolua în play-out.

Antrenorul prahovenilor, Florin Pârvu, de lamenta la finalul meciului din etapa trecută de la Arad, pierdut în fața UTA-ei cu 1-0 pentru faptul că echipa sa a fost cea care a dominat jocul și merita cel puțin un punct. Într-adevăr ca posesie Petrolul a avut un procentaj superior, dar arădenii s-au organizat bine și tot ei au mai ratat alte două-trei mari ocazii pe contraatac.

Gigi Becali, fără milă pentru finul Pandele

Liderul FCSB a avut un meci mai dificil decât s-ar fi crezut cu FC Botoșani, câștigat cu 3-2, dar foarte important este că a pierdut doi jucători pentru două etape, pentru cartonașele roșii luate: Nana Antwi și căpitanul Darius Olaru. O să fie o reală problemă cine va juca fundaș dreapta, dacă Vali Crețu, care va reveni sigur pe post, după efectuarea suspendării, va suferi vreo problemă medicală.

La Botoșani avem alt meci de totul sau nimic. Din acea echipă covăsneană care mergea ceas de la venirea antrenorului german Bernd Storck a rămas doar amintirea, Sepsi chiar și câștigând acum neavând mari șanse să mai ajungă în play-off. FC Botoșani joacă clar un alt fotbal, mult mai bun dar și ea e pusă în situația de a da totul pentru victorie.

ADVERTISEMENT