ADVERTISEMENT
News

Consiliul Național al Elevilor critică dur Guvernul. „Anul școlar va începe cu dacă și cu parcă”

Autor: Robert Cristea | 29.08.2020 | 16:11
Consiliul Național al Elevilor critică dur Guvernul. „Anul școlar va începe cu dacă și cu parcă”
Consiliul Național al Elevilor critică dur Guvernul. „Anul școlar va începe cu dacă și cu parcă”. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Național al Elevilor a trimis un comunicat prin care atacă dur Guvernul. Sunt plângeri mari legate de faptul că elevii nu vor primi măști, iar declarațiile autorităților sunt considerate ”evazive și incerte”.

ADVERTISEMENT

Sunt multe neclarități și incertitudini care au creat tensiune înainte de startul anului școlar. În comunicat se precizează că nu există nicio măsură clară și concretă privind revenirea în unitățile de învățământ.

„Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. (…) Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”,  a afirmat Klaus Iohannis, conform Consiliului Național al Elevilor

ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Elevilor este nemulțumit de măsurile luate de Guvern

„Observăm, astfel, faptul că autoritățile adaptează măsurile de siguranță la infrastructura din școli, nicidecum invers, cum ar trebui de fapt. Această practică a fost confirmată și în proiectul de ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, care prevede obligativitatea păstrării unei distanțe de 1 metru între elevi, deși, până acum, experții epidemiologi anunțau o distanță minimă de 1,5 metri.

Considerăm că măsurile prezentate până acum de autorități denotă o lipsă acută de responsabilitate, având în vedere faptul că existența materialelor sanitare pentru toți elevii este vitală, în contextul începerii anului școlar în format fizic, în majoritatea localităților din România”, anunță Consiliul Național al Elevilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se atrage atenția că Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență prin care sunt alocate 175 de milioane de euro pentru achiziții de materiale ca noul an școlar să înceapă în deplină siguranță.

Există ,însă, o problemă majoră, această lege are aplicabilitate începând cu anul 2021.

ADVERTISEMENT

”Într-un sistem de învățământ de stat, care este, cel puțin în teorie, gratuit, este inadmisibil ca elevilor să nu li se asigure pachetul minim de protecție pentru întoarcerea la școală, în condițiile în care Ordonanța de urgență menționată mai sus prevede alocarea a 50 de milioane de euro pentru achiziționarea de materiale sanitare în școli.

În același timp, lipsa dispozitivelor conectate la Internet, pe care Ministerul Educației și Cercetării și-a asumat să le achiziționeze încă de la începutul verii, va avea ca rezultat direct privarea de dreptul la învățătură a mii de elevi aflați în imposibilitatea de a-și continua parcursul educațional în format online”, scrie în comunicatul emis de Consiliul Național al Elevilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!