Sport

Constantin Din, anunţ important înaintea debutului României la Euro: “Este o şansă imensă pentru relansarea handbalului masculin!”. Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu preşedintele FRH, Constantin Din, înaintea debutului naţionalei României la Euro 2016. Obiectivul este unul ambiţios: relansarea handbalului masculin.
12.01.2024 | 18:08
Constantin Din anunt important inaintea debutului Romaniei la Euro Este o sansa imensa pentru relansarea handbalului masculin Exclusiv
Constantin Din, anunţ important înaintea debutului României la Euro: "Este o şansă imensă pentru relansarea handbalului masculin!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România joacă vineri, de la ora 19:00, cu Austria, la Campionatul European de handbal masculin. “Tricolorii” revin la Euro după o pauză de 28 de ani, ultima ediţie cu prezenţă românească fiind în anul 1996.

Constantin Din, anunţ important înaintea debutului României la Euro: “Este o şansă imensă pentru relansarea handbalului masculin”

Constantin Din a vorbit pentru FANATIK înaintea debutului naţionalei României la Campionatul European de handbal masculin. Preşedintele FRH este sigur că acest turneu înseamnă relansarea handbalului masculin:

ADVERTISEMENT

“Este o şansă imensă pentru relansarea handbalului masculin, o oportunitate de care trebuie să profităm. A fost o pregătire intensă şi bună. Băieţii au muncit mult. Aşteptările sunt foarte mari şi suntem încrezători că putem câştiga cu Austria.

Suntem convinşi că este un punct de repornire a handbalului masculin românesc. Indiferent de rezultat, handbalul masculin va avea o altă faţă. Xavi Pascual este parte integrantă din schimbare şi profităm cât putem de mult.

ADVERTISEMENT

Iar o dovadă în acest sens, este nu doar calificarea la acest turneu final, ci toate calificările pe care am reuşit să le obţinem anul acesta şi anul trecut cu băieţii. Tineretul şi juniorii sunt calificaţi la turneele finale. 

“Imaginea handbalului masculin românesc a fost destul de ştearsă, a fost mereu în umbra fetelor”

Avem toate echipele calificate la turneele finale. Obiectivul de la Euro este relansarea handbalului românesc. Dacă jocul va fi bun, sunt convins că indiferent de rezultat, sportivii vor veni la handbal.

ADVERTISEMENT

Imaginea handbalului masculin românesc a fost destul de ştearsă, a fost mereu în umbra fetelor. Ne bucurăm că suntem aici, în Germania, audienţa este maximă, sălile sunt pline. Iar azi toţi ochii vor fi pe România”, a declarat Constantin Din pentru FANATIK.

“Federaţia Europeană se bucură că România a revenit la un turneu final”

Preşedintele Federaţiei susţine că atmosfera din cadrul lotului este foarte bună, iar delegaţia României a primit felicitări din partea celor de la EHF pentru revenirea în elita handbalului european:

ADVERTISEMENT

De când a început această campanie, atmosfera din grup a fost foarte bună. Jucătorii se înţeleg între ei, există un respect între jucători şi staff. Acesta este un lucru foarte bun. Mai mult decât atât, inclusiv Federaţia Europeană se bucură că România a revenit la un turneu final.

Ţinem legătura destul de strâns cu Federaţia Europeană şi, repet, ei sunt bucuroşi că România a reuşit să fie din nou prezentă la un Campionat European”, a spus Constantin Din pentru FANATIK.

România este în grupa B la Euro 2024. “Tricolorii” sunt într-o grupă cu Spania, Croaţia şi Austria. Primele două clasate se califică în grupele principale ale competiţiei.

  • 1996 este ultimul an în care România a jucat la Euro
  • 14,500 de locuri are arena din Mannheim
ADVERTISEMENT