Sport

România – Austria 24-31 la Campionatul European de handbal! “Tricolorii” s-au prăbuşit în final

România a pierdut fără drept de apel, scor 24-31 la Campionatul European de handbal. "Tricolorii" s-au ţinut bine până la pauză, dar ne-am prăbuşit în partea secundă.
12.01.2024 | 20:16
Romania  Austria 2431 la Campionatul European de handbal Tricolorii sau prabusit in final
Naţionala României revine la Euro de handbal masculin după 28 de ani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
12-01-2024
16:57

România - Austria 24-31

FINAL DE MECI! 31-24 pentru Austria. România a pierdut fără drept de apel. În ultimele 10 minute, în 7 contra 6, scorul a luat proporţii. Un eşec dur pentru “tricolori”, în primul meci de la Euro. 

Min. 56: 23-29! Tactica lui Pascual nu a dat roade şi austriecii au reuşit să marcheze mai multe goluri uşoare. Va fi înfrângere în primul meci de la Euro

Min. 50: 19-24! Xavi Pascual cere time-out şi anunţă că de acum vom juca 7 contra 6 pe faza de atac: “Vreau să câştigăm meciul! Putem să o facem şi avem timp”, le-a transmis Pascual jucătorilor. 

Min. 45: 19-22! România se apropie, dar Austria loveşte imediat pe contraatac. Diferenţa de trei goluri este o constantă în această repriză. 

Min. 40: 16-19! Austriecii continuă să aibă trei goluri avans, păcat de greşelile multe făcute de “tricolori”. 

Min. 35: 15-18! România a marcat un singur gol în repriza secundă. Mostl are o prestaţie foarte bună în poarta Austriei, în timp ce Hausle a scos o aruncare de la 7 metri. 

Start în partea secundă!

PAUZĂ! 14-15. “Tricolorii” sunt conduşi la limită de Austria. Marea problemă au fost eliminările în prima parte, Negru şi Caba văzând direct cartonaşul roşu. 

Min. 25: 11-13! Caba este şi el eliminat direct după ce i-a băgat mâna în gât unui adversar.

Min. 20: 10-10! Iancu are două intervenţii providenţiale şi scorul este din nou egal.

Min. 18: 9-9! România joacă bine, dar sunt prea multe eliminări. Pe lângă cartonaşul roşu văzut de Negru, căpitanul Robert Militaru are două eliminări deja.

Min. 13: 5-6! Nicu Negru este eliminat direct după un fault dur la adversar. Arbitrii au consultat VAR-ul şi au dat cartonaşul roşu.

Min. 10: 4-4! Prestaţie bună a României în acest start de meci. “Tricolorii” au preluat şi conducerea, dar au fost egalaţi.

Min. 5: 1-3! Început de meci în care austriecii au pedepsit două greşeli ale “tricolorilor”.

Start de meci

Echipele în România – Austria

Echipele în România - Austria, la Euro de handbal masculin
Echipele în România – Austria, la Euro de handbal masculin

Meciul România – Austria are loc vineri, 12 ianuarie, cu începere de la ora 19:00. în cadrul etapei 1 din grupa B la turneul final al CE de handbal masculin. România revine la o competiție majoră europeană după o absență de 28 de ani și face parte din grupa B, alături de Austria și de principalele două favorite, Spania și Croația.

Unde se joacă meciul România – Austria, la Campionatul European de handbal masculin

Întâlnirea România – Austria se dispută vineri, 12 ianuarie, de la ora 19:00, în SAP Arena din orașul german Mannheim. Este cea mai mare arenă multifuncțională din Baden-Württemberg, având o capacitate de 15.000 de locuri. Aici joacă echipa de hochei Adler Mannheim și cea de handbal Rhein Neckar Lowen. Aici au avut loc partide la turneul final al CM de handbal masculin în 2007 și de la CM de hochei pe gheață în 2010.

ADVERTISEMENT

Aici a avut loc în 2006 meciul pentru titlul mondial la box dintre Vitali Kliciko și David Byrd. Au loc nenumărate concerte ale unor trupe celebre (Depeche Mode, Metallica, dar și artiști de renume, gen Maddona, Kylie Minogue, Peter Gabriel și alții. La Mannheim se vor juca toate partidele programate în grupa B şi E la turneul final al CE de handbal masculin.

Cine transmite la TV partida România – Austria

Partida România – Austria se joacă vineri, 12 ianuarie, de la ora 19:00, în SAP Arena din orașul german Mannheim, în etapa 1 din grupa B la turneul final al CE de handbal masculin și va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este clar că naționala României este cotată cu ultima șansă în grupă, mai ales datorită lipsei de experiență internațională la asemenea nivel de competiții. Tricolorii doresac însă să lase o impresie bună, să joace curajos și să dea tot ce pot pentru a ieși cu fruntea sus de la acest turneu final. Selecționerul Xavier Pascual are dreptate spunând că deocamdată am făcut un prim pas important calificându-ne, în anii următori va trebui să continuăm să facem alții.

România, cu foarte mulți jucători din campionatul intern, cei mai multți de la campiona Dinamo

Selecționerul Xavier Pascual nu are la lot nume grele în handbalul european. Ba, dimpotrivă, majoritatea sunt jucători care nu spun mare lucru și care provin dintr-o competiție internă în care nivelul de joc este mult sub ceea ce se vede în Liga Florilor, adică în întrecerea feminină.

ADVERTISEMENT

Faptul că Dinamo, antrenată de același Xavier Pascual, dă cei mai mulți jucători echipei naționale este firesc, pentru că aici se concentrează nu doar cei mai buni jucători străini dar și cei autohtoni. Nu face parte din lot un alt jucător de la Dinamo, croatul Ante Kuduz, care a căpătat cetățenia română și ar fi fost o bună soluție pentru linia de 9 metri.

Cote la pariuri la jocul România – Austria

România este considerată cea mai slabă echipă din grupa B și acesta este singurul meci în care există cote la partidele ei pentru pronostic. Austria e mare favorită, cote variind între 1,25-1,20 față de o mare surpriză produsă de tricolori, evaluată între 4,80-5,20. La celalte partide, cu marile puteri Spania și Croația se va pleca de la handicap.

ADVERTISEMENT

De patru ori s-au aflat faţă în față cele două reprezentative. Ultima dată a fost chiar acum, în grupele preliminare,  austriecii câștigând lejer, cu 36-32 acasă și 35-30 în România. În preliminariile pentru CM 2016 am pierdut cu 27-24 la ei și am învins acasă cu 32-29, ei mergând mai departe pe baza regulii golurilor marcate în deplasare.

Lotul României la EURO 2024

  • Portari: Dan Vasile (CSM Constanța), Ionuț Iancu (Steaua)
  • Extreme stânga: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua)
  • Interi stânga: Dan Racoțea, Robert Militaru (ambii Dinamo), Andrei Buzle (Granollers), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Liviu Caba (toți de la CSM Constanța);
  • Extreme dreapta: Alexandru Tărîță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța);
  • Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Robert Nagy (Minaur), Călin Dedu (Dinamo).
ADVERTISEMENT