News

Constantin Păun rămâne în arest. Colonelul drogat și băut care a ucis o femeie cu mașina contestase decizia

Constantin Păun, colonelul drogat și băut care a ucis cu mașina o femeie la Popești Leordeni, rămâne în arest preventiv. Acesta contestase decizia.
06.09.2023 | 12:38
Constantin Paun ramane in arest Colonelul drogat si baut care a ucis o femeie cu masina contestase decizia
Decizie definitivă: Constantin Păun, colonelul care a ucis o femeie cu mașina rămâne în arest preventiv. Sursa foto: antena3.ro / captură Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Constantin Păun, colonelul drogat și băut care a ucis cu mașina o femeie, sâmbătă, pe o stradă din Popești Leordeni, rămâne în arest preventiv. Individul contestase decizia luată de magistrați.

Decizie definitivă: Constantin Păun, colonelul care a ucis o femeie cu mașina rămâne în arest preventiv

Fostul şef al BCCO Bucureşti, cel care s-a urcat drogat și băut la volanul mașinii și a ucis o femeie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică, 3 septembrie. Fostul ”om al legii” este acuzat de cinci infracțiuni, inclusiv de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

În ciuda gravității faptei sale, Constantin Păun a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Tribunalul Ilfov s-a întrunit miercuri pentru a lua o decizie în acest caz.

Reamintim că bărbatul, în vârstă de 59 de ani, este colonel în rezervă. A ocupat, în trecut, funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

ADVERTISEMENT

Miercuri, la orele amiezii, colonelul a primit verdictul de la judecători. Tribunalul din Ilfov a decis ca acesta să rămână în arest pentru cel puțin 30 de zile, așa cum decisese Judecătoria Cornetu. Decizia este definitivă.

Constantin Păun, un ”om al legii” care a încălcat grav legea. Drogat și băut a ucis o femeie

Constantin Păun trebuia să fie, teoretic, un om care cunoaște și respectă legea. În prezent colonel în rezervă, acesta a ocupat, în guvernarea 1996-1999, funcția de șef de Cabinet al ministrului de Interne Gavril Dejeu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 59 de ani, care a ”luptat” împotriva consumului de droguri din poziția de şef al BCCO Bucureşti, pare să-și fi uitat trecutul. Sâmbătă, drogat și băut, acesta a produs un accident pe o stradă din localitatea Popeşti Leordeni. Evenimentul s-a soldat cu decesul unei femei şi rănirea alteia.

În imaginile surprinse de o cameră amplasată pe o casă din apropierea locului accidentului se observă cum maşina lui Păun intră în mai multe autoturisme parcate pe stradă.

ADVERTISEMENT

O femeie ieșită în fața casei pentru a primi un tort de ziua ei a fost prinsă între două autoturisme şi târâtă zeci de metri. Ea a fost transportată la spital, dar nu a mai putut fi salvată. În accident a fost rănită şi o altă femeie de 51 de ani.

Fostul polițist a fost testat cu aparatul alcooltest. Acesta a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Apoi, aparatul drug test a indicat și el o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

ADVERTISEMENT