Sport

Constantin Popovici și Cătălin Preda, aur și argint la Campionatele Mondiale de la Fukouka

Constantin Popovici și Cătălin Preda au reușit să aducă două medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Natație din Japonia.
27.07.2023 | 10:17
Constantin Popovici si Catalin Preda aur si argint la Campionatele Mondiale de la Fukouka
472.80 puncte a obținut Constantin Popovici, urmat de Cătălin Preda cu 438.45 puncte. Sursă foto: Facebook @FRNPM
ADVERTISEMENT

Constantin Popovici și Cătălin Preda au făcut o performanță extraordinară la Campionatul Mondial în proba de săritură de la mare înălțime. Deși nu este o probă olimpică, este prima mare reușită în această probă.

Constantin Popovici și Cătălin Preda, medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Natație

Constantin Popovici este noul campion mondial în proba de săritură de la mare înălțime, după ce urcase pe podium și la Campionatele Europene care au avut loc anul trecut.

ADVERTISEMENT

Această probă este relativ nouă și la Campionatul Mondial, fiind introdusă abia în urmă cu zece ani. Celălalt Popovici al înotului românesc a obținut un punctaj de 472.80 de puncte.

A fost urmat de compatriotul Cătălin Preda, notat cu 438.45 după cele patru sărituri. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat francezul Gary Hunt, cu 426.30 de puncte.

ADVERTISEMENT

Constantin Popovici și Cătălin Preda au confirmat așteptările. Reacția Federației Române de Natație

Campionul și vicecampionul european en-titre au continuat și la Mondiale parcursul bun din ultimul an. Cei doi au sărit de la o înălțime de 27 de metri și au fost notați de un juriu format din persoane.

Federația Română de Natație a reacționat de asemenea pe pagina oficială de Facebook în urma acestei performanțe notabile: „Constantin Popovici și Cătălin Preda au cucerit lumea! Aur și argint mondial în concursul de high-diving!

ADVERTISEMENT

Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie. Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.

ADVERTISEMENT

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019). Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving”.

ADVERTISEMENT
Tags: