News

Construcția unică în România care va bucura mii de turiști. Va fi amplasată într-un loc special și va deveni o importantă atracție turistică

Pasiionaţii de drumeţii montane vor avea parte de un loc spectaculos de odihnă şi belvedere, care va fi construit la curbura Carpaţilor.
22.10.2023 | 10:10
Constructia unica in Romania care va bucura mii de turisti Va fi amplasata intrun loc special si va deveni o importanta atractie turistica
Aşa va arăta observatorul panoramic din Munţii Bodoc Foto: CJ Covasna
ADVERTISEMENT

Frumuseţea sălbatică din zona Carpaţilor de Curbură este fascinantă şi atrage ca un magnet zeci de mii de turişti în fiecare sezon. Pe arii extinse lipsesc însă minimele facilităţi pentru vizitatori, iar autorităţile încearcă să corecteze acest disconfort.

Observatorul panoramic va avea patru etaje şi va costa un milion de lei

Unul dintre locurile care speră să un dea avânt turismului din Covasna se află în Munţii Bodoc, acolo unde autorităţile vor să construiască un refugiu montan cu observator panoramic, unic în ţară.

ADVERTISEMENT

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat în această săptămână studiul de fezabilitate pentru primul refugiu montan cu observator panoramic din judeţ, care va fi construit pe Vârful Bodoc, la o altitudine de 1.194 metri. Construcţia va avea patru etaje şi va costa aproximativ un milion de lei.

„Am proiectat un refugiu multifuncţional care va fi unic în ţară. Structura construcţiei va fi realizată din lemn şi metal şi va avea patru etaje. Parterul va servi ca un adăpost în caz de furtună, etajul trei va fi o cabină panoramică unde se va putea înnopta, iar ultimul etaj va funcţiona ca platformă de observare.

ADVERTISEMENT

Amplasarea şi înălţimea construcţiei vor oferi vedere asupra zonelor Târgu Secuiesc, Covasna, Sfântu Gheorghe şi a îndepărtatului Braşov. Vizitatorii se vor simţi, fără exagerare, ca şi cum s-ar afla în vârful lumii.

Refugiul montan cu observator panoramic se încadrează perfect în conceptul turistic de creare de noi atracţii turistice pentru a stimula turismul din judeţ”, spune Jakab Istvan Barna, vicepreşedintele CJ Covasna.

ADVERTISEMENT

Amplasat la o altitudine de aproape 1.000 de metri, în apropierea Vârfului Bodoc, acest observator panoramic se află nu departe de traseele turistice din Munţii Bodoc, de unde turiştii pot admira frumuseţea zonei.

Munții Bodoc se află în inima județului Covasna, în apropierea depresiunii râului Olt. Turiştii pot ale pentru drumeţii dintre mai multe variante de traseu, cu diferite grade de dificultate.

ADVERTISEMENT

Cele mai lungi trasee sunt cele de pe creasta muntelui, au dificultate medie și durata de 16 ore, atingând inclusiv vârful Bodoc, de unde se aşterne o priveliște minunată asupra munților Bucegi și Făgăraș. Ceele mai uşoare trasee au durata de 1-2 ore.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română