News

Construcția unică în România care va bucura mii de turiști. Va fi amplasată într-un loc special și va deveni o importantă atracție turistică

Pasiionaţii de drumeţii montane vor avea parte de un loc spectaculos de odihnă şi belvedere, care va fi construit la curbura Carpaţilor.
22.10.2023 | 10:10
Constructia unica in Romania care va bucura mii de turisti Va fi amplasata intrun loc special si va deveni o importanta atractie turistica
Aşa va arăta observatorul panoramic din Munţii Bodoc Foto: CJ Covasna
ADVERTISEMENT

Frumuseţea sălbatică din zona Carpaţilor de Curbură este fascinantă şi atrage ca un magnet zeci de mii de turişti în fiecare sezon. Pe arii extinse lipsesc însă minimele facilităţi pentru vizitatori, iar autorităţile încearcă să corecteze acest disconfort.

Observatorul panoramic va avea patru etaje şi va costa un milion de lei

Unul dintre locurile care speră să un dea avânt turismului din Covasna se află în Munţii Bodoc, acolo unde autorităţile vor să construiască un refugiu montan cu observator panoramic, unic în ţară.

ADVERTISEMENT

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat în această săptămână studiul de fezabilitate pentru primul refugiu montan cu observator panoramic din judeţ, care va fi construit pe Vârful Bodoc, la o altitudine de 1.194 metri. Construcţia va avea patru etaje şi va costa aproximativ un milion de lei.

„Am proiectat un refugiu multifuncţional care va fi unic în ţară. Structura construcţiei va fi realizată din lemn şi metal şi va avea patru etaje. Parterul va servi ca un adăpost în caz de furtună, etajul trei va fi o cabină panoramică unde se va putea înnopta, iar ultimul etaj va funcţiona ca platformă de observare.

ADVERTISEMENT

Amplasarea şi înălţimea construcţiei vor oferi vedere asupra zonelor Târgu Secuiesc, Covasna, Sfântu Gheorghe şi a îndepărtatului Braşov. Vizitatorii se vor simţi, fără exagerare, ca şi cum s-ar afla în vârful lumii.

Refugiul montan cu observator panoramic se încadrează perfect în conceptul turistic de creare de noi atracţii turistice pentru a stimula turismul din judeţ”, spune Jakab Istvan Barna, vicepreşedintele CJ Covasna.

ADVERTISEMENT

Amplasat la o altitudine de aproape 1.000 de metri, în apropierea Vârfului Bodoc, acest observator panoramic se află nu departe de traseele turistice din Munţii Bodoc, de unde turiştii pot admira frumuseţea zonei.

Munții Bodoc se află în inima județului Covasna, în apropierea depresiunii râului Olt. Turiştii pot ale pentru drumeţii dintre mai multe variante de traseu, cu diferite grade de dificultate.

ADVERTISEMENT

Cele mai lungi trasee sunt cele de pe creasta muntelui, au dificultate medie și durata de 16 ore, atingând inclusiv vârful Bodoc, de unde se aşterne o priveliște minunată asupra munților Bucegi și Făgăraș. Ceele mai uşoare trasee au durata de 1-2 ore.

ADVERTISEMENT