News

“Contesa digitală”, trimisă în judecată. Procurorii spun că vloggeriţa avea obligaţia să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de psihiatru

Ana Morodan a fost trimisă în judecată. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, precizări cu privire la acest caz.
21.07.2023 | 15:46
Contesa digitala trimisa in judecata Procurorii spun ca vloggerita avea obligatia sasi administreze tratamentul in doza recomandata de psihiatru
"Contesa digitală", trimisă în judecată, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

“Contesa digitală”, trimisă în judecată. Apar informații noi cu privire la cazul vloggeriței Ana Morodan, implicată în scandalul din luna martie care a zguduit lumea influencerilor din România.

“Contesa digitală”, trimisă în judecată. Ce spun procurorii

Ana Morodan a fost trimisă în judecată pentru conducere sub influenţa drogurilor și alcoolului şi cu permisul suspendat. De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a venit cu precizări privind acest subiect.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, „contesa digitală” trebuia să își ia tratamentul în doza recomandată de psihiatru. Este vorba despre Alprazolam, substanţa psihoactivă regăsită la recoltările biologice.

De asemenea, oamenii legii atrag atenția asupra faptului că deținătorii de carnete de conducere, care își administrează astfel de tratamente, nu trebuie să depășească doza recomandată de medici.

ADVERTISEMENT

“Parchetul face precizarea că este responsabilitatea oricărui deţinător de permis auto, cu atât mai mult cu cât are şi calitatea de pacient, să-şi administreze tratamentul ce conţine substanţe psihoactive într-un anumit interval temporal, astfel încât să nu afecteze siguranţa circulaţia pe drumurile publice.  Alprazolam-ul, substanţa psihoactivă regăsită în produsul biologic recoltat de la persoana cercetată, este un sedativ, este hipnotic. Este miorelaxant şi afectează deopotrivă vigilenţa şi capacitatea persoanei de a se orienta în timp şi spaţiu.

Este tot responsabilitatea pacientului să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru”, a transmis procurorul Simona Anghel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ana Morodan s-a ales cu trei dosare penale

Amintim că în luna martie a acestui an, Ana Morodan a fost depistată de polițiștii rutieri din Capitală în timp ce conducea sub influența alcoolului și drogurilor. Ea avea și permisul suspendat.

Mai mult, vloggerița nu a oprit la semnalul de oprire făcut de oamenii legii. Și-a continuat drumul, iar în cursa nebună a intrat cu mașina în alte două autoturisme. Din fericire, nu au existat victime, fiind doar pagube materiale.

ADVERTISEMENT

“După stabilirea identităţii conducătoarei auto, poliţiştii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat”, transmiteau polițiștii la momentul respectiv.

Astfel, Ana Morodan a fost acuzată și de săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Vedeta s-a ales cu trei dosare penale.

 

ADVERTISEMENT