News

Continentul care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus: ”Nu cred că există cineva care să nu fie recunoscător că se află aici”

09.05.2020 | 15:19
Continentul care nu a inregistrat niciun caz de coronavirus Nu cred ca exista cineva care sa nu fie recunoscator ca se afla aici
ADVERTISEMENT

Un singur continent nu a înregistrat niciun caz de coronavirus de la începutul pandemiei și asta în timp ce restul planetei se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimii zeci de ani.

Continentul care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus

Conform CNN, singurul continent care nu a înregistrat niciun caz este Antarctica, acolo unde aproximativ 5.000 de oameni locuiesc în cele 80 de baze, mare parte cercetători și oameni de știință.

ADVERTISEMENT

Regiunea a fost cât pe ce să fie afectată de pandemie, în condițiile în care aceasta a izbucnit exact la finalul sezonului în care navele mai ajungeau în zonă, însă virusul nu a ajuns pe malurile înghețate.

”Chiar nu cred că există cineva aici care să nu fie recunoscător că se află în siguranță în Antarctica”, a declarat Keri Nelson, administratorul stației Palmer Station, de pe insula Anvers, cea mai nordică stație a SUA.

ADVERTISEMENT

SUA, cea mai afectată țară de coronavirus

Keri Nelson a precizat că unii dintre oamenii de știință prezenți în Antarctica își doresc să se întoarcă în țările lor pentru a fi alături de familii sau pentru a ajuta în lupta împotriva temutului virus.

”Însă cu toții suntem foarte recunoscători că trăim în această zonă unde boala, cu toate implicațiile ei asupra sănătății și stilului de viață, nu există”, a mai spus administratorul stației Palmer Station.

ADVERTISEMENT

Statele Unite este cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus. Americanii au raportat 1.635 de decese în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total al victimelor a depășit 77.000. Au fost înregistrate puțin peste 29.000 de noi cazuri în ultima zi, iar totalul a ajuns la peste 1.28 de milioane de contaminări.

Printre măsurile adoptate de China în ultima perioadă se numără și redeschiderea tuturor unităților de învățământ din țară, cu condiția ca elevii să respecte anumite reguli clare atât în timpul orelor de curs, cât și în pauze.

ADVERTISEMENT

În același timp, Coreea de Sud este la un pas de valul 2 de epidemie de COVID-19! Autoritățile au luat deja o decizie clară și au anunțat că toate barurile din Seul se vor închide din nou.

ADVERTISEMENT