Sport

Continuă blestemul pentru Gareth Bale! Penalty executat lamentabil în meciul cu Turcia! De când n-a mai marcat pentru Țara Galilor

Gareth Bale nu își regăsește forma de altădată nici la Campionatul European. În duelul cu Turcia, starul galez putea dubla avantajul echipei sale, dar a executat lamentabil.
16.06.2021 | 21:26
Continua blestemul pentru Gareth Bale Penalty executat lamentabil in meciul cu Turcia De cand na mai marcat pentru Tara Galilor
ADVERTISEMENT

Deși toate speranțele suporterilor galezi pentru Campionatul European se leagă de Gareth Bale, acesta este doar o umbră a jucătorului în schimbul căruia Real Madrid le oferea celor de la Tottenham peste 100 de milioane de euro, o sumă record pentru fotbalul mondial.

În duelul cu Turcia, vârful de 32 de ani a avut ocazia de a dubla avantajul echipei sale și a-și trece în cont primul său gol după aproape doi ani de „secetă”, însă penalty-ul obținut în minutul 60 a fost executat lamentabil.

ADVERTISEMENT

La ora redactării acestei știri, Țara Galilor ocupă primul loc în grupa A, unde se mai află Italia, una dintre reprezentativele cotate drept favorite la câștigarea trofeului, Elveția și Turcia.

Gareth Bale nu se regăsește nici la Euro. A ratat un penalty împotriva Turciei

Cu 30 de minute înaintea fluierului de final, Bale a fost faultat de Celik în marginea careului, iar portughezul Artur Dias a analizat faza cu ajutorul sistemului VAR și a indicat punctul cu var. Deși era un moment ideal pentru a-și trece numele pe tabela de marcaj după 11 meciuri fără gol în tricoul echipei naționale, starul galez a șutat peste poartă.

ADVERTISEMENT

 

Se poate consola cu pasa decisivă oferită marcatorului unicului gol al al partidei de pe Baku National Stadium, Aaron Ramsey, dar execuția sa a fost demnă, mai degrabă, de golf, sport în care își va încerca, cel mai probabil, norocul după acest turneu final.

Știu ce fac, dar voi cauza haos dacă spun ceva. Acum nu mă gândesc la nimic altceva decât la Țara Galilor, vorbim după Euro. Pur și simplu, trebuie să se întâmple după Euro”, declara Bale, cu aproape o lună în urmă, alimentând astfel zvonurile privind retragerea sa din fotbal pentru a-și duce pasiunea la un alt nivel.

ADVERTISEMENT

Le-a declarat război jurnaliștilor: „Nu le voi permite să-mi dicteze cum să-mi trăiesc viața”

Cât despre posibila sa revenire la Real Madrid, unde este dorit de Carlo Ancelotti, antrenorul cu care a cucerit patru trofee (n.r. Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al cluburilor şi Cupa Spaniei), între 2013 și 2015, galezul lasă de înțeles că șansele sunt aproape nule, având în vedere conflictele cu fanii și jurnaliștii spanioli.

Cred că presa s-a supărat pe mine, și știu sigur că așa s-a întâmplat deoarece nu m-am purtat așa cum doreau ziariștii, dar eu nu vreau să mă schimb doar pentru a face pe placul unora.

ADVERTISEMENT

Nu voi permite ca ziariștii să-mi dicteze cum să-mi trăiesc viața și de aceea am fost criticat și am acceptat asta. S-a spus că nu vorbesc spaniola, deși sunt de 7 ani la Madrid.

Nu e adevărat, vorbesc destul de bine cât să mă descurc și să înțeleg ce se petrece. Văd și cum este tratat Eden Hazard, se poartă de parcă ar fi omorât pe cineva!

Până la urmă, e vorba despre fotbal și nimic mai mult. Dar unii se așteaptă să fii ”galactic”, adică să faci anumite lucruri pe care le fac alți fotbaliști.

De exemplu, să apari la evenimente pe covorul roșu, să devii un brand, să ieși în oraș. Eu nu am fost niciodată așa, mie îmi place să fiu discret, să stau cu familia, să joc fotbal și, în rest, să fiu un om normal.

Dar aici, totul este pus sub o lupă, dacă ești la Real trebuie să fii în centrul atenției 24 de ore din 24, 7 zile din 7. E nevoie de timp ca să te obișnuiești”, s-a confesat galezul într-un interviu acordat pentru cotidianul The Times.

ADVERTISEMENT