News

Continuă necazurile în Coaliție. După scandalul de la Timiș, se încing spiritele la PNL Alba. PSD, candidat-surpriză la Cluj

Apele par să se fi liniștit printre liberalii din Timiș. La Alba, Florin Roman refuză alianța cu PSD pentru alegerile locale
29.03.2024 | 22:02
Continua necazurile in Coalitie Dupa scandalul de la Timis se incing spiritele la PNL Alba PSD candidatsurpriza la Cluj
Apar noi probleme în Coaliția PNL-PSD Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

După ce Alin Nica a fost demis de la șefia PNL Timiș și înlocuit cu Vasile Blaga ca președinte interimar, iar la PNL Timișoara a fost numit interimar europarlamentarul Cristian Bușoi, scandalul pare să se fi mutat la PNL Alba.

Scandalul de la PNL Timiș pare să se fi stins

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PNL Nicolae Ciucă a făcut apel la stabilitate, după o întâlnire cu liberalii din Timiș, pe care i-a asigurat că actuala Coaliție este cea mai bună soluție pentru România.

ADVERTISEMENT

”Le-am spus liberalilor din PNL Timiş cu care m-am întâlnit azi că Timișoara este simbolul dreptei și epicentrul democrației din România.

Fiind unul dintre orașele mari ale țării, contează mult pentru PNL să obțină un scor bun la Timișoara. De aceea, această filială are nevoie de unitate și solidaritate.

ADVERTISEMENT

Am încredere că președintele interimar PNL Timiș, Vasile Blaga și președintele interimar al organizației municipale Timișoara, Cristian Bușoi – oameni de partid și europarlamentari cu experiență – vor gestiona cu înțelepciune situația de aici.

Cel mai important lucru din această perioadă este stabilitatea țării. Aceasta poate fi asigurată acum doar de construcția politică ce formează actuala coaliție.

ADVERTISEMENT

Iar această guvernare a avut rezultate economice extrem de bune, cum este absorbția fondurilor europene, pe care am reușit să o creștem – pentru prima dată în istorie – la 76%, într-un singur an”, a scris șeful Senatului.

Se încing spiritele la PNL Alba

În schimb, par să se încingă spiritele la Alba, unde coordonatorul campaniei liberale pentru locale, deputatul Florin Roman, a declarat, vineri, că PNL Alba nu va face nicio alianță cu PSD pentru alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Deputatul PNL de Alba anunţase, cu câteva zile în urmă, că PNL se ”bate cu toţi” şi ”mai ales cu PSD” la alegerile locale.

”PNL Alba nu face nicio alianţă cu PSD pentru alegerile locale, cât timp acest partid este condus la nivel local de cuplul netradiţional Negrescu-Mureşan!

Suntem capabili să câştigăm prin noi înşine atât CJ Alba, cât şi Primăria Alba Iulia, prin candidaţii noştri, Ion Dumitrel, respectiv Gabriel Plesa. În Alba, fără PSD!”, a scris Florin Roman, vineri, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu două zile, când s-a anunţat că va coordona, la nivel naţional, alegerile locale pentru PNL, Roman scria că PNL se ”bate cu toţi” şi ”mai ales cu PSD” la locale.

”Am fost desemnat azi de Biroul Politic National al PNL să coordonez la nivel naţional alegerile locale, alături de alţi doi liberali cu origini din Alba. Rareş Bogdan coordonează alegerile europarlamentare, iar Dan Motreanu coordonează alegerile prezidenţiale.

Primul mesaj către liberali este că mergem peste tot separat cu excepţia Bucureştiului şi a municipiilor reşedinţă de judeţ unde sunt primari USR în funcţie. Deci ne batem cu toţi inclusiv cu PSD! Sau mai ales cu PSD spun eu, la alegerile locale!

Au mai luat primari liberali şi pe vremea lui Ponta şi tot am câştigat alegerile prezidenţiale! Aşadar curaj, mobilizare, candidaţi valoroşi şi victoria va fi a noastră! Mulţumesc colegilor liberali din ţară pentru încredere!”, scria la acel moment Florin Roman.

PSD, candidat-surpriză la Cluj

La Cluj, actualul primar, Emil Boc, are un nou contracandidat, chiar din partea partenerilor de Coaliție. PSD Cluj a decis să aibă un candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca pe Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru dialog social în Guvernul Ponta, revenită în partid.

”Da, am acceptat propunerea PSD să candidez pentru Primăria Cluj și să fac echipă cu profesorul Vasile Dîncu și cu Alexandru  Cordoș”, a spus Aurelia Cristea, potrivit Actual de Cluj.

Aurelia Cristea va candida pentru Primăria Cluj-Napoca în tandem cu Alexandru Cordoș, care a fost desemnat candidatul PSD pentru Consiliul Județean Cluj.

Fost parlamentar și ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în perioada martie – decembrie 2014, Aurelia Cristea și-a dat demisia în 2017 din PSD, după adoptarea OUG 13. Cristea este inițiatoarea legii prin care s-a interzis fumatul în spațiile publice închise din România.

ADVERTISEMENT