News

Nicolae Ciucă spune că alianța PSD-PNL e de inspirație divină. „Dumnezeu ne-a luminat mintea”

Nicolae Ciucă spune că mulți nu au crezut în alianța PSD-PNL dar Dumnezeu „ne-a luminat mintea”. Ce a discutat liderul liberal cu o măicuță de la Voroneț
25.03.2024 | 12:23
Nicolae Ciuca spune ca alianta PSDPNL e de inspiratie divina Dumnezeu nea luminat mintea
Nicolae Ciucă spune că multă lume nu a crezut inițial în proiectul Coaliției dar partidelor le-a venit mintea cea de pe urmă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că decizia de a forma Coaliția a avut inpirație divină. Ciucă a spus că nici el nu a crezut în această alianță cu PSD, dar „Dumnezeu ne-a luminat mintea”.

Măicuța de la Voroneț și judecata de apoi

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că alianța cu PSD este de inspirație divină. Într-un discurs rostit în Republica Moldova, Ciucă a spus că Dumnezeu „le-a luminat mintea” liberalilor și social-democraților să facă Coaliția.

ADVERTISEMENT

„Vara trecută am fost la mănăstire la Voroneț. Nu mai fusesem demult și o așteptam pe maica stareță. La un moment dat iese o măicuță din biserică și vine direct la noi și mi se adresează exact așa cum o să vă spun acum: Domnule general, să țineți minte, la Judecata de Apoi în fața lui Dumnezeu nu veți fi întrebat despre ce ați făcut bine sau ați făcut rău. Veți fi întrebat despre ce n-ați făcut și ați fi putut să faceți”, a declarat Ciucă, scrie Digi 24.

Nicolae Ciucă a declarat că a fost întrebat de ce liberalii vor să facă alianță cu Partidul Social Democrat, răspunzând că era nevoie de „echilibru”. Deși mulți nu au crezut în alcătuirea unei coaliții de guvernare, „nici noi”, în final Dumnezeu „le-a luminat mintea”.

ADVERTISEMENT

„Nici noi n-am crezut dar Dumnezeu ne-a luminat mintea”

„Aici este finalul nostru în fața lui Dumnezeu și în conștiința noastră despre ce-am fi putut să facem și n-am făcut și, revenind la populism și extremism, să nu ne judecăm singuri conștiința noastră când lucrurile se vor fi întâmplat deja și noi nu vom fi făcut nimic. Probabil că toată lumea se întreabă: Dom’le, de ce ați acceptat să faceți listă comună, de ce ați acceptat să aveți o coaliție de guvernare cu Partidul Social Democrat? Răspunsul l-am dat mai devreme – pentru că am vrut să mergem în echilibru. Multă lume nu a crezut în acest proiect și sincer, este aici și Rareș Bogdan, este aici și domnul Stolojan, ne aducem aminte discuțiile, nici noi nu am crezut dar, că tot l-am invocat mai devreme pe Dumnezeu, ne-a luminat mintea”, a spus Ciucă.

Rareș Bogdan: Coaliția este „o căsătorie de conveniență”

Anterior, Rareș Bogdan a avut un mesaj mai pământean, afirmând că alianța PSD-PNL este „o căsătorie de conveniență”, pe fondul amenințării războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti şi îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul acesta mult timp, nici într-un caz. Dar, în acelaşi timp, ştiu ceva, că azi noapte Kievul a fost bombardat, că se pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaiev şi Odesa.

Mai ştiu că am văzut declaraţiile şi le văd, ale lui Medvedev şi Putin, legate de gurile Dunării şi Testamentul lui Petru cel Mare şi mai ştiu o chestiune, că dacă cade Nikolaiev şi Odesa şi dacă Rusia se apropie de Rieni, de Izmail şi atât de aproape de Brăila şi de Galaţi şi de Tulcea, România este într-un real pericol. Iar Moldova este sub un pericol total”, a spus Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT