News

Conținutul antivaccinist va fi blocat de YouTube. Reacția Rusiei

Youtube va bloca conținutul antivaccinist. Iată care a fost reacție Rusiei.
29.09.2021 | 23:00
Continutul antivaccinist va fi blocat de YouTube Reactia Rusiei
ADVERTISEMENT

Compania a anunțat că urmează să blocheze toate conținuturile antivacciniste, conform unui anunț făcut în ziua de miercuri.

Conținutul antivaccinist va fi blocat pe Youtube

Astfel, prin această decizie, compania va bloca inclusiv conținuturile care se bazează pe dezinformări despre vaccinurile de pe piață, după ce informațiile false despre serurile de imunizare sunt deja interzise.

ADVERTISEMENT

Printre conținuturile interzise de platformă se află cele care informează despre infertilitatea pe care vaccinul antigripal ar provoca-o, dar și despre vaccinul împotriva rujeolei, care este legat de teorii conform cărora poate provoca autism.

„Interdicţia va include orice utilizator şi publicaţie care pretinde că vaccinurile sunt periculoase sau că produc efecte cronice asupra sănătăţii, cum ar fi autismul”, a declarat Matt Halprin, vicepreşedinte pentru încredere şi siguranţă al YouTube.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Youtube despre aceste modificări

Conform platformei YouTube, compania a dedicat o mulțime de resurse pentru ca dezinformarea legată de coronavirus sau de vaccinurile împotriva acestei infecții să mai fie răspândite pe platforma sa.

„Am dedicat o mulțime de resurse pentru a combate dezinformărea despre vaccinul COVID-19 și am învățat lecții importante despre dezvoltarea și implementarea acestui tip de politică la scară largă.

ADVERTISEMENT

„Dezvoltarea unor politici puternice necesită timp, la fel ca pregătirea pentru a le aplica în multe limbi diferite și am dorit să lansăm o politică cuprinzătoare, aplicabilă cu consecvență și care să răspundă în mod adecvat provocării”, a informat Matt Halprin, conform The Huffington Post.

Care este lista de conținuturi care sunt interzise pe Youtube

Iată care este lista cu aceste tipuri de conținut care nu vor mai fi acceptate pe platforma Youtube:

ADVERTISEMENT

„- Conținut care susține în mod fals că vaccinurile aprobate sunt periculoase și provoacă efecte cronice asupra sănătății

– Susține că vaccinurile nu reduc transmiterea sau contracția bolii sau nu conțin informații incorecte despre substanțele conținute în vaccinuri […]

– Conținut care spune în mod fals că vaccinurile aprobate provoacă autism, cancer sau infertilitate sau că substanțele din vaccinuri îi pot urmări pe cei care le primesc”, au anunţat reprezentanţii companiei americane pe blogul oficial.

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară. Reprezentanții țării au precizat că aceasta este “o agresiune informaţională fără precedent”.

De asemenea, ei au ameninţat că vor bloca platforma YouTube.

De asemenea, vor fi interzise și canalele de Youtube care sunt asociate cu diverse personalități din istorie care au fost antivacciniste, cum este Robert F. Kennedy sau Joseph Mercola, a mai transmis un purtător de cuvânt al companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: