Ce le-a cerut Contra jucătorilor: “Nu vreau să fac multe schimbări”

Iuliana Spirache   
in Stiri sportive
22/03/2018, 13:24
Ce le-a cerut Contra jucătorilor: “Nu vreau să fac multe schimbări”

Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României, a susţinut o conferinţă de presă înainte ca “tricolorii” să plece la Netanya, acolo unde va avea loc meciul amical Israel – România, sâmbătă, ora 20.00, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

…despre problemele naţionalei cauzate de temperatura scăzută din România: “Eu cred că ne-am adaptat la dificultăţile de zi cu zi. Nu e nicio problemă. Este un exerciţiu extraordinar să ne adaptăm la tot felul de condiţii. Eu mă să avem probleme din cauza timpului de afară şi când ne întoarcem din Israel, dar eu sper să ne adaptăm şi să câştigăm cele două meciuri. Azi ne-am antrenat pe Arena Naţională, ne-am antrenat şi la Petrolul şi a fost un gazon extraordinar de bun.”

“Eu le cer mereu să nu se relaxeze!”

…despre meciul cu Israel: “Eu nu vreau să mai fac atât de multe schimbări şi voi încerca să îmi planific corect aceste două meciuri. O să încerc să nu mai fac la fel de multe schimbări ca în ultimele meciuri. Eu vreau să simt jucătorii, să-i văd şi să iau o decizie. I-am adus să văd cum se antrenează, cum se integrează la echipa naţională. Băieţii mai vechi i-au primit foarte bine pe cei tineri. E o plăcere să-i vezi la antrenament. Sper să avem continuitate în joc, în mentalitate. Vreau să jucăm fotbal, să fim agresivi şi să înscriem goluri. Rezultatul contează întotdeauna. Muncim pentru rezultat. E normal să rămâi frustrat când joci bine şi nu câştigi. Vreau continuitate în exprimarea din teren. Trebuie mereu să le reaminteşti jucătorilor ceea ce vrei de la ei. Ei mă cunosc şi ştiu că o să le cer mereu să nu se relaxeze şi să ne îmbunătăţin mentalitatea şi agresivitatea. Eu aş vrea să văd un joc în viteză, cu ocazii.

…despre următoarele meciuri amicale: “Sunt discuţii cu mai multe echipe şi o să vedem. Momentan nu este nimic stabilit.”

“Băluţă nu trece printr-o perioadă bună!”

…despre Screciu, Baluţă şi Chipciu: “A fost unul dintre remarcaţii mei la meciul de ieri. Astfel de jucători pot face pasul la prima echipă oricând. Mie nu îmi e frică să aduc jucători tineri la prima reprezentativă. Am considerat că Băluţă nu trece printr-o perioadă bună din punct de vedere sportiv şi am ales să aduc alţi jucători. Chipciu a avut nişte probleme personale, a trecut prin momente foarte grele şi a pierdut aproape o lună de pregătire cu echipa. Eu am ales ca Alex să vină la echipa naţională pentru că este un jucător important şi merită sprijinul nostru. Nu este uşor să treci prin ce a trecut el. Eu cred că Alex Chipciu va avea o evoluţie bună dacă va juca.”

…despre Adi Mutu: “Eu cred că Mutu a anunţat de multe ori că vrea să fie antrenor, de asta a făcut şi şcoala. I-am zis că această muncă nu este uşoară, dar este decis să facă asta. Are abilităţile necesare să fie un antrenor bun. Aşteaptă să îşi găsească şi el echipă.”

Israel – România, sâmbătă, 24 martie, de la ora 20.00, la Netanya, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro. Al doilea meci amical al naţionalei lui Cosmin Contra va avea loc pe “Ion Oblemenco”, marţi, 27 martie, de la ora 21.45, contra Suediei.

Închide ×