News

Controale în biserici înainte de Paște. Descoperirile alarmante ale pompierilor

Aproape 70 de lăcașuri de cult au fost controlate de pompierii di București și Ilfov, care au descoperit zeci de abateri de la normele de apărare împotriva incendiilor.
22.04.2022 | 14:23
Controale in biserici inainte de Paste Descoperirile alarmante ale pompierilor
Pompierii au verificat respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor Foto: bisericaalbabucuresti.ro
ADVERTISEMENT

Cu prilejul controalelor la cele 67 biserici a fost realizată şi o instruire a preoţilor şi a personalului clerical asupra modului de acţionare a stingătoarelor de incendiu, precum şi a asupra modalităţii de coordonare a evacuării enoriaşilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Controale în biserici înainte de Paște

 “Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov (ISUBIF) au efectuat recunoaşteri şi controale de prevenire în lăcaşurile de cult, cu scopul de identificare şi remediere a eventualelor deficienţe care pot pune în pericol siguranţa persoanelor participante la slujbele religioase.

ADVERTISEMENT

Au fost desfăşurate activităţi de control la 67 biserici, ocazie cu care au fost identificate 153 de deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii București.

Potrivit aceleiași surse, pompierii vor fi în misiune pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea pe durata slujbei de Înviere la 12 biserici şi mănăstiri, la care sunt aşteptaţi să participe un număr mare de credincioşi printre care: Catedrala Patriarhală, Biserica Sf. Treime Ghencea, Biserica Sf. Vineri Drumul Taberei, Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel.

ADVERTISEMENT

Controale și în piețele agroalimentare

De semenea, a mai informat Prefectura Capitalei, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti a efectuat 361 acţiuni de control în pieţele agroalimentare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi non-animală, în unităţile de vânzare cu amănuntul.

Peste 900 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, alături de jandarmi, vor acţiona în zilele Sfintelor Sărbători de Paşte în toate zonele publice aglomerate, mai informează prefectura.

ADVERTISEMENT

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti Ilfov a desfăşurat 24 de acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniu.