Fotbal intern

Convocarea lui Constantin Budescu, talisman pentru România! “Tricolorii” nu au pierdut în ultimele șase meciuri în care mijlocașul a fost prezent la lot

08.11.2019 | 18:44
Convocarea lui Constantin Budescu talisman pentru Romania Tricolorii nu au pierdut in ultimele sase meciuri in care mijlocasul a fost prezent la lot
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu revine la prima reprezentativă pentru dubla cu Suedia și Spania, iar ultimele rezultate din jocurile în care mijlocașul ofensiv a fost la lot oferă speranțe selecționatei lui Cosmin Contra. Cele mai recente șase meciuri în care Budescu a fost în cadrul lotului au adus doar rezultate pozitive, printre care și o victorie cu Suedia, 1-0 într-un meci amical din primăvara anului trecut.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,70 este cota pentru “Sub 1,5 goluri” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

România, neînvinsă în ultimele șase meciuri cu Budescu la lot

Constantin Budescu a fost convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia și Spania, decisivă pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Mijlocașul Astrei revine la prima reprezentativă după o pauză de mai bine de un an, ultima prezență fiind bifată la meciul de pe teren propriu cu Serbia, când a fost rezervă neutilizată în meciul încheiat 2-2 în Liga Națiunilor. Duelul cu vecinii de la sud-vest reprezintă al șaselea dintr-o serie de rezultate pozitive înregistrate cu Budescu la lot.

Seria a început pe 24 martie 2018, când prima reprezentativă întâlnea Israel pentru un joc amical, câștigat de România cu 2-1, cu Budescu pe teren până în minutul 61. Au urmat alte trei meciuri de pregătire, cu Suedia, adversarul din meciul decisiv pentru calificarea la Euro, câștigat de “tricolori”, scor 1-0, cu mijlocașul Astrei rezervă neutilizată, cu Chile, 3-2, Budescu a intrat în minutul 66 și a marcat golul victoriei, și cu Finlanda, amical câștigat cu 2-0, în care Constantin Budescu a fost pe teren până în minutul 57.

ADVERTISEMENT

Seria de invincibilitate pentru naționala României, cu Budescu în cadrul lotului, a continuat și în primele jocuri din Liga Națiunilor. Debutul a fost împotriva selecționatei din Muntenegru, iar meciul a fost încheiat 0-0, cu Budescu pe gazonul stadionului din Ploiești din minutul 67. Ultimul meci în care Constantin Budescu a fost prezent la lot datează din septembrie 2018. Adversar în Liga Națiunilor a fost Serbia, iar mijlocașul care joacă în prezent la Astra Giurgiu a fost rezervă neutilizată în jocul încheiat 2-2.

  • 24 martie 2018, Israel – România 1-2 (Budescu a fost titular, înlocuit în minutul 61)
  • 27 martie 2018, România – Suedia 1-0 (Budescu, rezervă neutilizată)
  • 31 mai 2018, România – Chile 3-2 (Budescu a intrat pe teren în minutul 66, a marcat golul victoriei)
  • 5 iunie 2018, România – Finlanda 2-0 (Budescu, pe teren până în minutul 57)
  • 7 septembrie 2018, România – Muntenegru 0-0 (Budescu a intrat în minutul 67)
  • 10 septembrie 2018, Serbia – România 2-2 (Budescu, rezervă neutilizată)
ADVERTISEMENT

Convocat după prestații excelente la Astra

Constantin Budescu a revenit în acest sezon în Casa Pariurilor Liga 1, semnând cu Astra după despărțirea de Al Shabab. În toate competițiile, mijlocașul ofensiv a bifat nouă prezențe în tricoul giurgiuvenilor și a reușit cinci goluri și două pase decisive.

Ultimele două goluri au fost de generic, Budescu reușind să-l învingă pe Ștefan Târnovanu, portarul celor de la Poli Iași, direct din corner în prima repriză a meciului din etapa a 15-a din Casa Pariurilor Liga 1. Mijlocașul a continuat recitalul și în partea a doua, când a înscris cu un lot perfect executat cu exteriorul.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Constantin Budescu a bifat 15 meciuri pentru prima reprezentativă a Româniai, reușind cinci goluri.

ADVERTISEMENT