Life

Copacul pe care să îl plantezi neapărat lângă casă. Aduce sănătatea, dar și prosperitatea în familia ta

Pomul care aduce binecuvântarea dacă este lângă locuința ta. E benefic pentru sănătate și atrage norocul în plan financiar.
20.11.2023 | 10:50
Copacul pe care sa il plantezi neaparat langa casa Aduce sanatatea dar si prosperitatea in familia ta
Pomul care aduce binecuvântarea dacă este lângă locuința ta. E benefic pentru sănătate și atrage norocul în plan financiar. Sursa foto: adelaparvu.com / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Copacul pe care să îl plantezi neapărat lângă casă. Aduce sănătatea, dar și prosperitatea în familia ta. Fructele sale sunt bogate în nutrienți, au un conținut scăzut de calorii și se integrează de minune într-o dietă echilibrată.

Pomul care aduce binecuvântarea dacă este lângă locuința ta. E benefic pentru sănătate și atrage norocul în plan financiar

Pomul care aduce binecuvântarea dacă este lângă locuința ta. E benefic pentru sănătate și atrage norocul în plan financiar. Originile sale vin din regiunea mediteraneană și din Orientul Mijlociu. Are o istorie de peste 11.000 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un copac despre care există foarte multe legende. Acesta se numește smochin despre care în mitologia egipteană se crede că a crescut din lemnul unei rămășițe a zeului Osiris, zeul fertilității și a morții, notează alephnews.ro.

Acesta ar fi fost tăiat în bucăți de fratele său malefic, Set, zeul haosului și al războiului. De atunci este văzut ca un simbol al fertilității și al regenerării. De asemenea, se spune că atrage numai lucruri bune dacă este plantat pe lângă casa ta.

ADVERTISEMENT

Totodată, smochinul aduce binecuvântare și noroc la bani. Se mai spune că persoanele care poartă în buzunar frunzele acestui copac se bucură de noroc, în timp ce frunzele sunt perfecte pentru a te bucura de un somn profund și plin de vise.

Pentru a avea parte de aceste lucruri trebuie să așezi câteva frunze sub pernă. Pe de altă parte, fructele sunt foarte hrănitoare, sănătoase și benefice pentru organismul uman. Sunt perfecte pentru sănătatea inimii și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

ADVERTISEMENT

Medicii nutriționiști ne spun că fructele smochinului sunt bogate în fibre, vitamina A, B și K, calciu, potasiu, magneziu și fier. Copacul este destul de pretențios în sezonul rece când trebuie acoperit și ferit de temperaturile scăzute.

O farfurie cu smochine
O farfurie cu smochine. Sursa foto: freepik.com

Smochinul, un copac care nu trebuie să lipsească din grădină

Smochinul este un copac care nu trebuie să lipsească din grădinile românilor pentru că rezistă foarte bine secetei. În plus, planta oferă foarte multă umbră datorită crengilor și frunzelor sale late. Coroana sa este foarte deasă.

ADVERTISEMENT

Înflorește primăvara, deși florile sale nu sunt vizibile cu ochiul liber. În funcție de soi, planta poate avea o singură cultură pe an sau chiar două. Cei din urmă sunt numiți de specialiști drept smochini refloriți sau biferi.

În general, smochinul face fructe la sfârșitul verii, însă poate avea fructe și primăvara. Se întreține foarte bine și dacă este plantat în ghiveci și ținut în interiorul casei. O singură smochină depășește valoarea de 3 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: