News

Copii folosiți pentru distribuirea de droguri de o grupare din România. Nouă persoane au fost reținute

O grupare de traficanți de droguri a fost destructurată de DIICOT în județul Bistrița-Năsăud. Printre cei recrutați să distribuie substanțe interzise erau și copii.
21.10.2022 | 12:56
Copii folositi pentru distribuirea de droguri de o grupare din Romania Noua persoane au fost retinute
DIICOT, nouă rețineri într-un dosar de trafic de droguri. Copii recrutați pentru distribuirea substanțelor. Sursa foto: DIICOT / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Percheziții ample desfășurate joi, 20 octombrie, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

DIICOT, nouă rețineri într-un dosar de trafic de droguri. Copii recrutați pentru distribuirea substanțelor

Vizat a fost un grup infracțional organizat acuzat de trafic de droguri de risc, șantaj, lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și uz de armă fără drept.

ADVERTISEMENT

În urma acțiunii DIICOT, nouă persoane au fost reţinute. Procurorii spun că, printre cei recrutaţi pentru a se ocupa de distribuţia de substanţe psihoactive, se aflau și copii.

De asemenea, conform unui comunicat al instituției, alţi patru inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

”În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2021, trei inculpaţi au constituit, în judeţul Bistriţa-Năsăud, un grup infracţional organizat, în scopul de a obţine bani din activităţi de şantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, iar prin ameninţări, inclusiv prin folosirea unor arme, au solicitat taxă de protecţie unui suspect care distribuia substanţe psihoactive.

De asemenea, inculpaţii au organizat petreceri, la diferite cabane din judeţul Bistriţa Năsăud, unde au comercializat substanţe psihoactive, iar pe parcursul acestor întâlniri au recrutat mai multe persoane, printre care şi minori, în vederea realizării unei reţele care să distribuie substanţe psihoactive în judeţul Bistriţa Năsăud”, precizează comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT

DIICOT a descoperit arme, bani și droguri la perchiziții

Un număr total de 24 de percheziţii domiciliare au fost efectuate de procurorii DIICOT în acest dosar.

În urma verificărilor au fost descoperite și ridicate de la suspecți: 4 pistoale neletale, sumele de 11.715 lei, 4.240 de euro, 100 de dolari şi 100 de franci elveţieni, 70 de grame de 3-CMC, 24 de grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi canabis, 673 de plicuri ziplock, 4 cântare de mare precizie, 3 grindere, 33 de telefoane mobile, 2 laptopuri și 9 ceasuri.

ADVERTISEMENT

La acțiunea DIICOT au luat parte angajați din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din 11 judeţe: Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Alba, Bihor, Suceava, Neamţ şi Botoşani.

În ceea ce-i privește pe cei nouă reținuți, aceștia vor fi plasați, vineri, în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: