News

Încă un incident la Lacul Morii. O femeie a fost atacată de doi câini Cane Corso, scăpați dintr-o curte

Doi câini Cane Corso au atacat o femeie în zona Lacul Morii, acolo unde murise o femeie în timp ce făcea jogging în urmă cu mai multe săptămâni.
17.02.2023 | 14:58
Inca un incident la Lacul Morii O femeie a fost atacata de doi caini Cane Corso scapati dintro curte
Doi câini au atacat o femeie la Lacul Morii. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cei doi câini de luptă au atacat femeia care se plimba liniștită împreună cu câinele său pe digul de la Lacul Morii, fix acolo unde murea femeia ucisă de câini. Cei doi câini Cane Corso se plimbau liniștiți, potrivit ASPA București.

Doi câini Cane Corso au atacat o femeie în București

Femeia povestește cum câinii i-au atacat câinele, însă a reușit cumva să fugă peste dig, moment în care câinii au rămas blocați. ”Un cetăţean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă şi riscantă a fost salvatoare.

ADVERTISEMENT

Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reuşit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocaţi pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceştia n-au mai putut să sară digul înapoi”, se arată pe pagina ASPA.

În momentul în care femeia din București era atacată și ucisă la Lacul Morii, mai mulți cetățeni atrăgeau atenția că nu doar maidanezii sunt pericol în zonă ci și câinii de luptă lăsați liberi prin zonă. Atacul de acum pare să confirme acest scenariu.

ADVERTISEMENT

Câinii au fost capturați de ASPA, alături de jandarmi, însă doar un câine era microcipat. Proprietarul locuia pe strada Drumul la Roșu, la intrare pe câmpul de la Lacul Morii. Bărbatul va fi acum sancționat, însă reprezentanții ASPA spun că e prea puțin.

”Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului. Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, însă poliţiştii Secţiei 20 au considerat că nu au competenţe să aplice legislaţia respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituţia pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancţiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine”, transmite ASPA București.

Pe 21 ianuarie murea Ana Oros Daraban, o femeie în vârstă de 43 de ani care făcea jogging în zonă. ”Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare).

ADVERTISEMENT

Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoastere, eu (Robert Mureșan) președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat câteva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat”, transmitea pe Facebook Robert Mureșan, președintele Asociației Alpin Club Pro-Mont București, imediat după tragedie.

ADVERTISEMENT
Tags: