News

Copil de patru ani din Vaslui, transportat cu elicopterul SMURD la Iași. Micuțul s-a electrocutat

Un copil în vârstă de patru ani din Vaslui a ajuns de urgență la spital, după ce s-a electrocutat prin atingerea unor fire.
27.09.2022 | 16:37
Copil de patru ani din Vaslui transportat cu elicopterul SMURD la Iasi Micutul sa electrocutat
Pompieri SMURD. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Pentru a transporta copilul a fost solicitat ajutorul unui elicopter SMURD, care l-a dus pe copil la Iași. Deși a atins mai multe fire ale unei instalații improvizate și s-a electrocutat, copilul este conștient potrivit medicilor.

Copil electrocutat la Vaslui, transportat cu elicopterul

”Ambulanţa SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) încadrată un echipaj specializat, intervine în localitatea Dragomireşti pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ patru ani, care s-a electrocutat la nivelul membrului superior.

ADVERTISEMENT

Copilul are o arsură cu puncte de intrare/ieşire (a curentului electric) la nivelul mâinii”, transmite ISU Vaslui, conform News.ro.

Din fericire, copilul este conștient, cooperant și ”stabil hemodinamic”, conform sursei citate. Cu toate acestea, a avut nevoie să fie transportat cu elicopterul SMURD la Iași pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT

”Minorul a primit primul ajutor, după care a fost transportat cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iaşi”, menționează ISU Vaslui.

Conform declarațiilor făcute de părinți, copilul ar fi atins cu mâna un conductor electric de la o instalație electrică improvizată.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, un copil de 15 ani a murit după ce s-a electrocutat în stația CFR Bărăbanț, la doi kilometri de Alba Iulia

Tânărul ar fi încercat să-și facă un selfie și s-a urcat pe un vagon de marfă. Se pare că, într-un moment de neatenție, băiatul a atins linia de contact și a fost spulberat de tensiunea de 27.000 V. Medicii ajunși la fața locului, însă nu au mai putut să-l salveze pe copil.

ADVERTISEMENT

Un caz similar s-a înregistrat în Gara Fetești, victima fiind un copil de 12 ani care a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Au intervenit trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, în sprijin un echipaj al SAJ Ialomiţa şi elicopterul SMURD Constanţa.

Victima a fost găsită căzută lângă vagon, conştientă, cooperantă, însă prezenta arsuri de gradul II, pe aproximativ 80% din suprafaţă corpului”, anunța ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT