ADVERTISEMENT
News

Copil de zece ani, snopit în bătaie de tată. Este internat în stare gravă, cu fracturi și leziuni

Autor: Andreea Marin | 10.05.2021 | 12:46
Copil de zece ani, snopit în bătaie de tată. Este internat în stare gravă, cu fracturi și leziuni
Copil de zece ani, snopit în bătaie de tată. Sursa foto: colaj Fanatik

Un băiat în vârstă de zece ani a ajuns în stare gravă la spital, fiind internat cu multiple leziuni și fracturi. Copilul a fost bătut cu bestialitate de tatăl său, care acum este cercetat penal.

ADVERTISEMENT

Copil băgat în spital de tată, după o bătaie cruntă

Băiatul de zece ani se află în spital, internat în stare gravă. El are multiple leziuni pe tot corpul, la nivelul membrelor, dar și fracturi inclusiv la nivelul feței și va fi nevoit să stea în spital o săptămână ca să se recupereze. Copilul este internat la Spitalul de Copii din Galaţi.

Oamenii legii și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului s-au sesizat în acest caz. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, care nu este la prima abatere de acest fel. El și-a mai bătut copilul și în trecut. Există, de asemenea, șansa ca el să fie decăzut din drepturile părintești pentru fapta sa.

Bărbatul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. Inițial, bărbatul a fost reținut de polițiști, dar apoi a fost dispusă măsura controlului judiciar, fiindcă el nu este un pericol pentru societate.

ADVERTISEMENT

“În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Copilul ar putea fi crescut de bunici de acum

Părinții copilului sunt divorțați și instanța l-a încredințat pe copilul de zece ani mamei sale, dar aceasta nu s-a implicat în creșterea lui, așa că băiatul a ajuns tot în grija tatălui, cu care locuia.

ADVERTISEMENT

Cea care îi purta de grijă, de fapt, era bunica lui, mama tatălui său, dar la un moment dar individul i-ar fi interzis băiatului să o mai vadă. Acum, ea se află cu băiatul la spital.

Autoritățile încearcă să dea de mama băiatului, pentru a restabili legătura copilului cu ea.

ADVERTISEMENT

“Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului.

Încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi şi din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei.

ADVERTISEMENT

Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Cazurile de violență asupra copiilor sunt dese în țara noastră, conform statisticilor. În luna februarie a acestui an, un copil a fost bătut de tatăl său cu scândura, iar mama a asistat neputincioasă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!