Life

Corina Caragea a ajuns la spital! Vedeta Pro TV a salvat trei vieți

Corina Caragea a făcut un gest nobil prin care a reușit să salveze vieți după ce a donat sânge. Cum îi puteți urma exemplul.
12.07.2023 | 15:17
Corina Caragea a ajuns la spital Vedeta Pro TV a salvat trei vieti
Corina Caragea a ajuns la spital și a salvat trei vieți Fotomontaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Corina Caragea a ajuns dis-de dimineață la Spitalul Universitar din București. Vedeta s-a fotografiat în timp ce se afla pe patul de spital cu branula în mână. Prezentatoarea de la Pro Tv a donat sânge pentru a salva vieți. Spitalele din România duc o mare lipsă de sânge.

Corina Caragea a salvat trei vieți prin gestul său

În ultimii ani, spitalele din România au dus o luptă acută de sânge. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor din cauze evitabile, arată datele Eurostat. Acum, în perioada concediilor, numărul donatorilor scade la jumătate iar medicii fac un apel disperat către cei care vor şi pot să doneze.

ADVERTISEMENT

O astfel de campanie de awareness( n.r. atragere a atenției) a început în România. Corina Caragea se alătură acestei campanii. Astăzi de dimineață prezentatoarea Pro Tv a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenta București pentru a dona sânge.

Este un obicei pe care Corina Caragea deja și l-a format. Vedeta merge anual să doneze sânge pentru spitalele care au nevoie disperată. În urmă cu cinci ani, Corina Caragea trăgea, din nou, un semnal de alarmă, imediat după ce donase.

ADVERTISEMENT

„Cât de puțin a durat să fac acest gest imens. Doi oameni care în acest moment au nevoie disperată de sânge, ceva pentru care nu s-a găsit un înlocuitor. Poate un copil care tocmai a suferit un accident de mașină.

Poate un adult care face dializă sau care suferă de o boală nemiloasă. Unul dintre ei, poate ești chiar tu. Sau cineva din familia ta. Ești disperat. Ai face orice în acele momente. Ce ar fi să începi de acum să faci ceva? Dacă îți spun că nu costă, nu doare, nu durează. Ba chiar îți și aduce beneficii sănătății și îți umple sufletul”, scria pe pagina ei prezentatoarea Pro Tv.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au pentru organism donatorii de sânge. Cum puteți salva vieți

Donarea de sânge are numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră. Puteți să pierdeți în greutate, riscul de boli cardiovasculare și riscul de cancer vor fi reduse. În același timp, puteți salva o viață sau mai multe.

Potrivit studiilor făcută până în prezent, donatorii de sânge au șanse reducse cu o treime să sufere de o boală cardiovasculară. De asemenea, au cu 88% mai puține șanse să sufere un infarct miocardic.

ADVERTISEMENT

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate au de-a face cu “golirea” rezervelor de fier. Fierul este un mineral care are un impact important asupra corpului uman. Dar excesul acumulat de fier poate provoca o gamă variată de simptome neplăcute. Printre acestea se numără bătăi neregulate ale inimii, letargie, slăbiciune musculară, rigidizarea arterelor și mărirea ficatului.

Cum și unde puteți dona sânge

Spitalul Universitar de Urgență București, cel mai mare spital din Capitală, are nevoie acută de sânge. La fel este, însă, situația în toată țara. Pentru cei care doresc să îi urmeze exemplul Corinei Caragea și vor să doneze sânge, pot accesa site-ul www.suub.ro

Un donator trebuie să fie considerat sănătos înainte de a dona sânge. Pentru a determina acest lucru, o serie de teste sunt efectuate la centrele de transfuzie sanguină. Drept rezultat, persoanele care au primit aprobare să doneze au deja sanse mai mici să sufere de probleme de sănătate sau de boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT