News

Corina Crețu se retrage din politică. ”Plec cu conștiința împăcată, mi-am făcut treaba”

Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat retragerea din politică. Fostul comisar european a demisionat din Pro România din cauza apropierii de AUR
05.04.2024 | 17:05
Corina Cretu se retrage din politica Plec cu constiinta impacata miam facut treaba
Corina Crețu se retrage din politică Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Corina Crețu și-a anunțat vineri retragerea din politică. Europarlamentarul își anunțase în martie demisia din partidul Pro România, care în acel moment era în pragul unei alianțe AUR.

Corina Crețu se retrage din politică

Corina Crețu a anunțat că nu mai candidează pentru Parlamentul European și se retrage din politică în cadrul unei conferințe legate de fondurile europene.

ADVERTISEMENT

”Nu mai candidez pentru Parlamentul European, mă retrag din politică. Chiar plec cu conștiința împăcată, mi-am făcut treaba, știu că am adus în România peste 12 miliarde de euro.

Doar în ultimii 3 ani am avut 37 de rapoarte în Parlamentul European. Unul din ele a fost legat de PNRR, când Comisia Europeană propusese ca banii din PNRR să poată fi cheltuiți doar până în 2025.

ADVERTISEMENT

Dar colegii au fost de acord cu propunerea mea și am convins Comisia și Consiliul ca termenul limită să fie decembrie 2026.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din ultimii ani. E ultima mea apariție publică în calitate de parlamentar european”, a declarat Corina Crețu în cadrul conferinței organizate de G4Media și Economedia.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul și-a confirmat declarațiile pe pagina sa de Facebook, unde le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul anilor.

”Îmi voi continua cu conștiinciozitate activitatea până la sfârșitul actualului mandat de Membru al Parlamentului European, 15 iulie 2024, timp în care vă voi ține, ca de obicei, la curent cu ceea ce se întâmplă în Legislativul comunitar.

ADVERTISEMENT

Vă doresc multă sănătate și mult succes în toate, să vă împliniți dorințele și visele, generație după generație!”, și-a încheiat politicianul postarea.

Corina Crețu a fost comisar european pentru dezvoltare regională în perioada 2014-2019. În această calitate a gestionat toate fondurile europene acordate de UE statelor membre, printre care și România.

A avut o colaborare foarte bună cu președintele de la acel moment al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ea a fost și vicepreşedinte al Parlamentului European pentru jumătate de an în 2014.

Corina Crețu a fost consilier al președintelui Ion Iliescu și purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale în anii ’90.

ADVERTISEMENT