News

Cornel Dinicu, din nou la locul tragediei de la Ferma Dacilor. Procurorii caută noi probe

Se fac noi cercetări la Ferma Dacilor. Patronul, Cornel Dinicu, a fost dus a doua oară la locul tragediei în căutarea de probe
07.02.2024 | 14:04
Cornel Dinicu din nou la locul tragediei de la Ferma Dacilor Procurorii cauta noi probe
Cornel Dinicu adus din nou la Ferma Dacilor pentru mai multe cercetări. Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Potrivit celor mai noi informații, autoritățile continuă investigațiile la Ferma Dacilor împreună cu Cornel Dinicu, patronului complexului turistic. Acesta a fost dus la locul tragediei și săptămâna trecută. 

Cornel Dinicu, din nou la Ferma Dacilor pentru cercetări

Cu o săptămână în urmă, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, care era în arest preventiv, a fost dus la complex pentru continuarea anchetei, unde a stat ore bune cu polițiștii în căutarea de probe.

ADVERTISEMENT

Cei care administrau Ferma Dacilor împreună cu Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie – sunt acuzați de distrugere din culpă care a condus la o tragedie și sunt sub control judiciar pentru 60 de zile.

Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu în urmă cu aproape o săptămână, după mai multe cereri la Tribunalul Prahova, iar în urma acestei decizii va sta 30 de zile acasă, cu anumite restricții. Este de precizat că această măsură se poate prelungi de către judecători.

ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini la Ferma Dacilor: opt persoane au murit

Clădirea principală a complexului, care includea un restaurant, o bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost construită fără obținerea avizelor și autorizației de construire. În plus, demersurile ulterioare pentru a crea un cadru legal de funcționare pentru construcție s-au făcut prin metode neconforme cu legea, potrivit anchetatorilor.

Mai mult decât atât, complexul turistic a funcționat în mod ilegal în ceea ce privește măsurile de securitate împotriva incendiilor. Acest lucru a fost confirmat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care a indicat că unitatea nu a obținut avizele și autorizațiile necesare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a funcționa în siguranță.

ADVERTISEMENT

Această neglijență ar fi dus la izbucnirea incendiului din data de 26 decembrie 2023, în care opt persoane, cinci adulți și trei copii, au pierit carbonizate.

Procurorii spun că sursa probabilă a incendiului ar fi fost „efectul termic al curentului electric”. Aceștia au mai precizat că acest complex era conectat la rețeaua de energie electrică printr-un contract încheiat în 2014 pentru un consumator noncasnic, dar care nu era suficient pentru susținerea necesarului electric al pensiunii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele precise care au condus la această pierderile umane, iar Dinicu face și el propria cercetare, după ce a angajat experți proprii, care să cerceteze în paralel cazul.

ADVERTISEMENT