News

Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, dus la locul tragediei. Ce vor să afle anchetatorii. Foto

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a fost scos din arestul preventiv și dus la locul incendiului unde și-au pierdut viața opt persoane în data de 26 decembrie 2023.
30.01.2024 | 13:26
Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, dus la locul tragediei. Ce vor să afle anchetatorii
ADVERTISEMENT

Anchetatorii continuă cercetările la fața locului și au dorit să-l confrunte pe patronul Cornel Dinicu, și să-l chestioneze, referitor la noi dovezi din acest caz complicat. Potrivit deciziei Judecătoriei Ploiești, administratorii complexului turistic vor rămâne în arest preventiv, respectiv arest la domiciliu, pentru încă 30 de zile.

Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, dus la locul tragediei

Cei trei administratori, incluzându-l pe Cornel Dinicu, sunt cercetați pentru distrugere din culpă. Astfel, Cornel Dinicu rămâne în arest preventiv, în timp ce ceilalți doi, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, sunt în arest la domiciliu. De menționat că această decizie nu este definitivă și poate fi atacată, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

”Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de prelungire a măsurilor preventive dispuse anterior faţă de patronul complexului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, şi faţă de alte două persoane implicate în administrarea unităţii – Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie”, se arată într-un comunicat al Instanței.

Anchetatorii au descoperit mai multe nereguli în construirea complexului turistic Ferma Dacilor, astfel că restaurantul, bucătăria și spațiile de cazare de la parter și mansardă au fost construite în regie proprie, fără obținerea avizelor necesare și a autorizației de construire.

ADVERTISEMENT

Foarte multe nereguli descoperite la Ferma Dacilor

Mai mult, demersurile și măsurile dispuse pentru a intra în legalitate au fost realizate prin încălcarea legii. “De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Totodată, au fost ignorate normativele aplicabile în domeniu, respectiv obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

ADVERTISEMENT

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu, sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, se arăta într-un document prezentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Potrivit sursei citate, complexul turistic era racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în 2014 pentru un consumator de tip noncasnic, pe persoană fizică. Locul denumirii de consum era ”pompă de apă”, cu o putere de 8 Kw.

ADVERTISEMENT

Evident, această putere era insuficientă pentru a susține consumatorii electrici ai pensiunii respective. Din păcate în acest incendiu au murit opt persoane, respectiv cinci adulți și trei copii. În replică, patronul pensiunii a acuzat o mână criminală care a dat foc pensiunii.

ADVERTISEMENT