News

Patronul de la Ferma Dacilor a fost eliberat din detenția preventivă. Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de măsura arestului preventiv. Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.
01.02.2024 | 17:38
Patronul de la Ferma Dacilor a fost eliberat din detentia preventiva Cornel Dinicu a fost plasat in arest la domiciliu
Patronul de la Ferma Dacilor a fost eliberat. Foto Inquam photos
ADVERTISEMENT

Patronul de la Ferma Dacilor a scăpat de măsura arestului preventiv, fiind eliberat. Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Prahova.

Patronul de la Ferma Dacilor a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu

Răsturnare de situație în cazul Ferma Dacilor, după decizia privind înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru Cornel Dinicu. De asemenea, administratorii pensiunii sunt acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, care s-au aflat până astăzi în arest preventiv. Amintim că Dinicu, dar și cei doi angajați sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Decizia Tribunalului este definitivă.

Hotărârea Tribunalului Prahova vine după ce Cornel Dinicu și ceilalți doi inculpați au depus contestații la Judecătoria Ploiești privind prelungirea arestului preventiv, respectiv cel la domiciliu în cazul administratorilor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, patronul de la Ferma Dacilor a fost dus de anchetatori la locul tragediei. Anchetatorii au vrut să refacă firul evenimentelor petrecute în a doua zi de Crăciun, continuând cercetările la fața locului în prezența lui Dinicu.

Opt oameni și-au pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor

Opt oameni au murit în urma incendiului izbucnit, în decembrie 2023, la Ferma Dacilor. Alte două persoane au fost rănite. După tragedie, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli la pensiunea lui Cornel Dinicu.

ADVERTISEMENT

„Unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric’”, anunța Paarchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în urma verificărilor s-a constatat că racordarea la rețeaua cu energie electrică s-a făcut printr-un contract încheiat în anul 2014, însă pentru un consumator de tip noncasnic, pe persoană fizică. La denumirea locului de consum era trecută „pompă de apă”, cu o putere de 8 Kw.

ADVERTISEMENT