Sport

PRO DJOKOVIC / Editorial Cornel Dinu: Un sârb a dărâmat barierele dubioase ale ”pandeliei”. Zivela Jugoslavija!

Cornel Dinu scrie despre victoria lui Novak Djokovic în procesul cu statul australian. "Procurorul" a analizat cazul şi l-a lăudat pe judecătorul Kelly pentru decizie.
10.01.2022 | 22:54
PRO DJOKOVIC  Editorial Cornel Dinu Un sarb a daramat barierele dubioase ale pandeliei Zivela Jugoslavija
Editorial Cornel Dinu după victoria lui Novak Djokovic în procesul de la Melbourne: "Jivela Jugoslavia!"
ADVERTISEMENT

Toate evenimentele legate de prezenţa lui Novak Djokovic la Australian Open au şi ceva din căutarea lui Ţeţa, soţia lui Arkan, “Mascarada” juridică, desigur. Pentru că numărul 1 mondial în tenis a avut o aprobare legală din partea medicilor şi, deci, a forurilor care organizează turneul.

Editorial Cornel Dinu după victoria lui Novak Djokovic în procesul de la Melbourne

Dar, după ani de adevărat lagăr în care au transformat de aproape doi ani Australia guvernanţii, caz unic în lume, în doar pactizarea aş numi-o eu, acum, a ocultei mondiale cu virusurile lor, s-a dovedit că învăţământul tracic “unde e lege e şi tocmeală” e valabilă din ce în ce, mai în toată lumea. Mai ales acum, când dă semne de schimbare greu de acceptat.

ADVERTISEMENT

La conflictul dintre legislaţia unui stat federal, care i-a permis lui Nole să intre şi să joace, şi guvernul ţării, fie el de sorginte britanică şi aborigenă, injectat după “Magna Carta Libertatum” din 1215, inadvertenţa juridică este chiar jenantă.

Simplu. Puneţi-vă de acord între voi, după principiul, până de curând, universal valabil că regulile legislative locale nu pot fi în concordanţă decât cu Constituţia şi legile ţării respective.

ADVERTISEMENT

“Au intrat în lagărul «Anti COVID Australia» mari nume ale cinematografiei şi muzicii mondiale. Deci, cam segregaţie contra sârbilor?”

Ar mai fi de amintit şi precedentul că înaintea lui Nole, cam după aceleaşi acte justificative, au intrat în lagărul “Anti COVID Australia” mari nume ale cinematografiei şi muzicii mondiale. Deci, cam segregaţie contra sârbilor? Doar întreb.

Bineînţeles că judecătorul Anthony Kelly, care a validat intrarea lui Nole, cunoaşte carte. Deci, principiul dreptului roman care spune “Quod licet Iovi, non licet bovi”. Adică: “Ceea ce e permis lui Jupiter nu e permis boului!”. Un fel de… “Cei puternici pot încălca legea, oamenii obişnuiţi nu!”.

ADVERTISEMENT

Şi de aici la fel ca Iisus care a salvat o femeie de la lapidare, deşi aşa prevedea legea, a acceptat spre binele tuturor participarea lui Nole după actele legale, fireşti, prezentate. Legea ucide, iar duhul dă viaţă. Când legea devine scop în sine, am dezertat din creştinism, din omenie, din iubire.

“Legea nu poate fi mai presus de om când acesta are acoperirea ei”

Ca o concluzie, legea nu poate fi mai presus de om când acesta are acoperirea ei. Fie şi federală, ca acolo într-un astfel de stat se va juca. Ar mai fi de amintit un principiu, tot din dreptul roman tatăl şi mama făcători incipienţi ai noţiunii de justiţie „Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet”.

ADVERTISEMENT

Adică, principiul identităţii de raţiune ca în cazul lui Djokovic. Nu mă condamnaţi că aş epata. Am fost decenii “frate” cu profesorul de Drept Roman Emil Molcuţ, odihneşte-l Doamne!, şi am apelat la citate din cursul său celebru.

Fostul său asistent, Jean Andrei, îl continuă cu abnegaţie. Dar, foştii noştri miniştrii de “injustiţie”, începând cu dezastrul parcă din halele revoluţiei franceze, ea bând în gară cu miliţienii, la “masterat” Monica Macovei, n-au avut nici Dumnezeu, şi, de aici, nici lege.

“Nole, sârb care a cam dărâmat barierele tare dubioase ale pandeliei”

Am mai citit ceva al cheliosului fost la “Adevărul” priceput la toate, iarăşi ciudat. Sigur, la ce haos plătit în diferite interese e-n presa noastră, te poţi aştepta la orice.

Când s-a destrămat fosta mare Yugoslavie, a lui “Nasa Tito”, cântec şi acum celebru pentru ei, al bosniacei cu trăiri sârbeşti Lepa Brena, Arkan a chemat la începutul războiului din 1991 voluntari de pretutindeni. Şi, în 48 de ore, s-au prezentat vreo 20.000…

Dintre care, atenție!, vreo 2000 numai din Australia. Cu aceştia, “comandantul” a oprit ofensiva din Nord şi Sud, câştigând la Vukovar şi Sebreniţa. Ar mai fi multe de spus…

Ultimul legat de familia lui Nole. Ortodocşi, sârbi adevăraţi, cărora le poate cădea capul, dar niciodată înclinat. Ei bine, unchiul său, l-am cunoscut de câteva ori la celebrul restaurant sârbo-român “Aquarium”, este cel mai bun chirurg gastroenterolog cu spitalul său, în Belgrad.

Personaj fabulos, adevărat om de ştiinţă. Atunci cu cuţitul la masă, acum cu bisturiul ştiinţei alături de Nole, Sârb care a cam dărâmat barierele tare dubioase ale pandeliei.

ADVERTISEMENT