Sport

Cornel Dinu, concluzie tristă după meciurile României U21: „Pregătirea primară la noi e primitivă!”

Cornel Dinu a tras o concluzie tristă după meciurile României U21 și spune că pregătirea primară a fotbaliștilor români este primitivă.
28.06.2023 | 00:33
Cornel Dinu concluzie trista dupa meciurile Romaniei U21 Pregatirea primara la noi e primitiva
Cornel Dinu, concluzie tristă după meciurile României U21. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Mister” consideră că problema fotbalului românesc pornește de la antrenorii de copii, despre care spune că nu sunt de fapt antrenor, ci niște persoane care au făcut afaceri din a pregăti copiii pentru fotbal pe terenurile de tenis.

Cornel Dinu, concluzie tristă după meciurile României U21

Cornel Dinu a tras o concluzie tristă după meciurile României U21, explicând care este adevărata problemă a fotbalului românesc: „Dacă ai obrăznicia, să spui că tu ai marcat 2 goluri în 10 minute împotriva Elveției și ei ne-au dat nouă 2 goluri în 80 de minute…

ADVERTISEMENT

Burleanu spune că suntem de admirat. Dar îl lăsăm la o parte, pentru că știm cum sunt lucrurile la FRF, lăsăm declarațiile lui Stoichiță că vom câștiga acest turneu final”.

„Paradoxal, am auzit multe declarații. Cel mai pertinent și cel mai aproape de adevăr comentariu pe baza echipei naționale a fost a lui Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT

Problema pleacă de la instruirea primară. Luăm grupa noastră, uitați-vă câtă diferență e de la execuțiile primare între aceste echipe și echipa noastră”, a mai spus Cornel Dinu, la TV DigiSport.

„Pregătirea primară la noi e primitivă!”

„Lucrurile sunt clare! Ce ne lipsește nouă, a vrut să facă Ionuț Lupescu, dar i s-a pus un tampon. Toate aceste execuții sunt complet diferite față de ce fac ceilalți.

ADVERTISEMENT

Concluzia e simplă: pregătirea primară la noi e primitivă, nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în străinătate. Regula sub 21 e o profesiune de credință”, a continuat Cornel Dinu.

„Nu cred că era nevoie să se introducă regulă. Antrenorii pe care eu i-am prins erau foști fotbaliști care îți arătau cum se dă în minge, nu cu mâna în gheată.

ADVERTISEMENT

Croații cresc jucători, cei care fac instruire sunt foști fotbaliști. La noi, majoritatea au făcut afaceri cu așa ceva, iar antrenamentele se fac pe terenuri de tenis”, a mai spus Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
Tags: