Sport

Cornel Dinu, mut de uimire după finalul miraculos din Elveția – România 2-2: ”La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu”. Exclusiv

Într-o analiză făcută pentru FANATIK, Cornel Dinu a găsit motivele pentru punctul scos în Elveția - România 2-2 și a vorbit despre norocul proverbial al familiei Iordănescu.
20.06.2023 | 01:00
Cornel Dinu mut de uimire dupa finalul miraculos din Elvetia  Romania 22 La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tata la fiu Exclusiv
Într-o analiză făcută pentru FANATIK, Cornel Dinu a găsit motivele pentru punctul scos în Elveția - România 2-2 și a vorbit despre norocul proverbial al familiei Iordănescu. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au plecat cu un punct nesperat de la Lucerna, după ce timp de 85 de minute au fost dominați copios de liderul Grupei I. Finalul a fost unul nebun și ”dubla” lui Mihăilă a adus o remiză ireală.

Cornel Dinu a găsit motivele pentru punctul scos în Elveția – România 2-2

Fostul selecționer Cornel Dinu a declarat pentru FANATIK că punctul pe care ”tricolorii” l-au obținut în partida Elveția – România 2-2, din etapa a 4-a a preliminariilor Euro 2024, este unul cu mare noroc și care vine pe fondul superficialității adversarului.

ADVERTISEMENT

”La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui… se întâmplă să vezi așa un joc la o sută de ani. Se vede că atât Murat Yakin, cât și majoritatea jucătorilor săi sunt naturalizați, pentru că nu au spiritul financiar al elvețienilor, raportat la fotbal, ci superficialitatea Balcanilor.

Yakin s-a considerat câștigător și a scos de pe teren jucători importanți, o aroganță care l-a costat două puncte ca și câștigate, că dacă era 4-0, 5-0 la pauză… sau mai rău până prin minutul 85… nu se mira nimeni. Au intrat deja câștigători în repriza a doua și s-au păcălit.

ADVERTISEMENT

A contat foarte mult și VAR-ul care a anulat penalty-ul, a contat și Horațiu Moldovan că ne-a salvat de 0-3 de vreo două ori, a contat și mingea care i-a căzut în cap lui Pușcaș înainte de golul egalării, a contat și viteza, și tehnica lui Mihăilă, s-au aliniat astrele pe axa București, Mărăști, Mărășești, Oituz…”, a spus Dinu, pentru FANATIK.

Înțepături către familia Iordănescu

Fostul mare fotbalist nu a ratat ocazia de lansa o ”săgeată” către selecționerul Edi Iordănescu și către tatăl acestuia, Anghel Iordănescu, menționând faptul că ambii sunt extrem de norocoși.

ADVERTISEMENT

”Probabil că mulți vor spune că este meritul lui Edi Iordănescu… că este rezultatul lui Edi Iordănescu… care nu face altceva decât continuă… să închidă, de fapt, acum, cercul norocului pe care și tatăl său l-a avut la Cardiff, în noiembrie 1993, când Bodin a tras un penalty în transversală la 1-1, prin minutul 65 parcă…

La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu… Nu putem spune decât ‘Slavă Domnului!’ că în loc de 0-4, 0-5 s-a terminat cu acest incredibil 2-2”, a explicat Cornel Dinu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României, Edi Iordănescu, și-a lăudat jucătorii pentru felul în care au luptat și pentru că au crezut până în ultimul moment că pot să obțină un rezultat pozitiv la Lucerna, în condițiile în care elvețienii au ratat numeroase ocazii importante.

ADVERTISEMENT