Fotbal intern

Cornel Dinu desființează jocul Universității Craiova: „Cu „Papură Vodă”, fosta Maxima a fost Minima”. Exclusiv

17.01.2021 | 10:07
Cornel Dinu desfiinteaza jocul Universitatii Craiova Cu Papura Voda fosta Maxima a fost Minima Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dacă pe FCSB o consideră favorită la titlu, Cornel Dinu crede că oltenii lui Corneliu Papură nu au nicio șansă la primul loc. „Mister” a analizat în exclusivitate pentru FANATIK remiza albă dintre U Craiova și Sepsi. 

Fostul mare antrenor dinamovist a dezvăluit că apreciază tactica „roș-albaștrilor” de a se baza pe tineri români de perspectivă și a lăudat pregătirea fizică gândită în această iarnă de către staff-ul lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

În schimb, „Mister” a desființat strategia oltenilor și a criticat în termeni duri fotbalul practicat de alb-albaștri sub conducerea lui Corneliu Papură, cel pe care l-au criticat și Ionel Dănciulescu și Ion Crăciunescu.

Cornel Dinu desființează jocul Universității Craiova: „Maxima a fost Minima”

Corneliu Papură nu mai convinge pe nimeni că merită să fie antrenorul Universității Craiova. Deși se bucură de sprijinul patronului Mihai Rotaru, cel care a devenit soluția de avarie pentru banca oltenilor nu este apreciat de către suporteri. Fanii i-au cerut plecarea lui „Papi”, după remiza cu Sepsi, care o lasă pe U Craiova la patru puncte în urma liderului FCSB.

ADVERTISEMENT

Și Cornel Dinu se declară total dezamăgit de evoluția oltenilor și remarcă impotența ofensivă a alb-albaștrilor. El a analizat toate departamentele alb-albaștrilor și crede că echipa arăta mult mai bine sub comanda fostului antrenor, italianul Cristiano Bergodi.

„Doar două ocazii în careuri: capul lui Fofana în prima repriză și șutul slab din careu al adormitului ca mișcare Cicâldău în repriza a doua. U Craiova a fost pașnică. Ca încercările de vorbe ale spiței lui Rotaru, suspendat și deschizând gurița doar din tribună, antrenorul „Papură Vodă”. Fosta Maxima a fost Minima. Mult nu numai sub trecutul lui Balaci și Cămătaru, dar și sub seria de 7 victorii, câteva chinuite, și înecat la malul atât de posibilei a opta, din perioada toamnei de aur a lui Bergodi.

ADVERTISEMENT

Apărarea tremură la orice amenințare. Totuși în progres dacă ne amintim că în decembrie, cu FCSB, Bălașa a sărit la cap accidentându-i doar barba de Brâncuși partenerului de stopărit Marius Constantin. Mijlocul a fost mai palid decât ne putem aminti, iar în atac au ieșit în evidență doar cele două faulturi de „roșu” ale croatului Mamut Ivan. „A fost jale mare, suferă și partiduțul”, cum rostea hâtrul frate al meu Petrică Deselnicu…”, a analizat Dinu pentru FANATIK.

  • 19 goluri a marcat U Craiova în acest sezon, cu 21 mai pușine decât liderul FCSB;
  • Alexandru Cicâldău este golgheterul oltenilor, cu 6 reușite, la fel ca accidentatul Elvir Koljic.
ADVERTISEMENT

Diferența dintre „Arena Leilor” și Wanda Metropolitano: „La Madrid, gazonul arăta ca acela din jurul găurilor de golf”

De starea gazonului de pe arena Ion Oblemenco s-au plâns jucătorii celor două echipe, dar și cei doi antrenori. Arena din Bănie este una dintre cele mai moderne din România, însă nu a avut un sistem de încălzire a gazonului care să funcționeze înaintea duelului cu Sepsi.

Astfel, ninsoarea și-a spus cuvântul, iar zăpada a acoperit terenul și l-a transformat într-o suprafață dificil de abordat pentru fotbaliștii olteni și covăsneni. Cornel Dinu a comparat starea gazonului de pe arena Ion Oblemenco cu cea a ierbii de pe stadionul Wanda Metropolitano. Acolo s-a jucat, tot în data de 12 ianuarie, partida Atletico Madrid – Sevilla 2-0, din La Liga.

„Ningea democratic peste stadionul deja cu crăpături ridicat în epoca primăriței Olguța, oacheșă ca radarul la toate, înaintea fluierului de început al partidei. Se curățaseră, totuși, careurile cu un gen de lopeți altoite în mărime, în lateral. În fine, la pauză a apărut ceva ca o motostivuitoare, parcă, dotată în față cu un gen de stăvilar din irigațiile de la Dăbuleni… Și s-a văzut ițindu-se o iarbă suferindă pe tot câmpul de încercări-execuții ce aduceau vag cu fotbalul.

După acest greu de urmărit eveniment, pe „Metropolitanul” Atleticului dintr-un Madrid stăpânit de zăpadă, gazonul arăta ca acela din jurul găurilor de golf… Asta e… La ei „Señor alcalde”, la noi… „preamărita” Olguța, care, uneori, a avut și încercări de gudureli superioare, gen Sara Montiel la tejghea. Zice gura târgului…

Fotbal n-a prea fost, ci doar tentații de încleștări novice între cele două careuri. Asta și după pauză, când fusese dus subțirelul și „Ușurelul” (numele fostului magazioner sărbătorit de fostele glorii încă rămase ale „Craiovei Maxima” înaintea fluierului de început al decepției de joc)”, a mai spus „Mister” pentru FANATIK.

  • Corneliu Papură se află la al 3-lea mandat pe banca oltenilor;
  • Ivan Mamut nu a marcat niciun gol pentru U Craiova în Liga 1.

  • (P) Cota BETANO pentru Astra Giurgiu – Universitatea Craiova: 3,20 este cota pentru „2 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT