Fotbal intern

Cornel Dinu, pus la pământ de fiul unui fost șef al său de la Dinamo: „Bătrân și bolnav!”

29.04.2020 | 12:20
Cornel Dinu pus la pamant de fiul unui fost sef al sau de la Dinamo Batran si bolnav
Cornel Dinu, fost jucător și antrenor la Dinamo. FOTO: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Dragoș, fiul lui Vasile Anghel, conducător la Dinamo în anii ’80, l-a criticat dur pe Cornel Dinu, după ce „Mister” a susținut că arbitrii primeau bani din partea clubului „alb-roșu” înainte de meciurile din campania europeană din 1984, încheiată în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Scandalul continuă la Dinamo

Dezvăluirile lui Cornel Dinu despre practicile celor de la Dinamo în 1984, sezonul în care clubul a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europe, a generat un scandal uriaș între foști jucători și conducători din „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Printre episoadele reamintite de Cornel Dinu se numără și unul în care este implicat Vasile Anghel, conducător la Dinamo între 1980 și 1988, pe care „Mister” îl acuza că a „sustras” o valiză ce conținea 25.000 de dolari, bani care urmau să ajungă la arbitrii meciului cu Bordeaux, din toamnă anului ’84.

Dragoș Anghel, fiul fostului președinte de la Dinamo, a replicat, într-o manieră dură, declarațiile lui Cornel Dinu, pe care îl acuză că minte.

ADVERTISEMENT

Cum să ia tata 25.000 de dolari? De unde știe Dinu așa ceva?! I-a numărat el? Știe că erau 25.000 de dolari? De unde știe că nu au mai ajuns la arbitru? Are el probe în sensul ăsta?

Păi, pe vremea aceea, nu puteai să iei una de un leu din banii comuniștilor, ai statului sau ai lui Ceaușescu, mai ales valută. Cu banii ăștia, vorba lui Vasile Zlotea, cumpărai o scară de bloc.

ADVERTISEMENT

Sunt bani mulți acum, când e pandemie de coronavirus, darămite atunci, când era pandemie de… valută! Să fim serioși!

Sunt minciunile unui om bătrân și bolnav, frustrat de neputința proprie de a ajunge ceva vreodată! În primul rând, nu existau sume atât de mari care să fie folosite pentru fotbal”, a declarat Dragoș Anghel, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

„A văzut prea multe filme de acțiune”

Dragoș Anghel a demontat și afirmațiile lui Cornel Dinu despre deplasarea la Minsk, unde antrenorul secund de atunci al lui Dinamo susține că a dus o geantă cu bani arbitrilor înainte de meciul din Cupa Campionilor Europeni.

Să ne gândim logic. Dinu zice că a intrat el și a dat banii la Minsk, unde arbitrul era păzit de KGB. Păi, când vreodată mișcai în fața agenților KGB… Și la ei acasă… Astea sunt prostii imense! Păi, jucătorilor, le-au luat și rublele pe care le aveau la ei.

Au schimbat jucătorii noștri, în țară, ca să ia niște căciuli sovietice câte o sută de ruble și pe aeroport au fost controlați timp de o oră și jumătate. S-au confiscat toți banii pe care îi aveau.

Dacă erau cu ochii pe ei în halul ăla, cum putea Dinu să dea mită? Era vreun James Bond și nu știm noi?! A văzut prea multe filme de acțiune cu Sandokan la cinema Lira. Cine risca să miște în front în URSS?”, susține Dragoș Anghel.

ADVERTISEMENT
Tags: