Sport

Cornel Dinu, reacție devastatoare după ce România a ratat calificarea în sferturile JO 2020: „La noi, sănătatea şi sportul sunt sacrificate!”

România a remizat, 0-0, contra Noii Zeelande, în ultimul meci, din grupa B, de la Jocurile Olimpice 2020. Cornel Dinu, fost jucător și antrenor la Dinamo, a avut o reacție devastatoare cu privire la eșecul înregistrat de „tricolori”.
28.07.2021 | 14:38
Cornel Dinu reactie devastatoare dupa ce Romania a ratat calificarea in sferturile JO 2020 La noi sanatatea si sportul sunt sacrificate
ADVERTISEMENT

România s-a clasat pe locul 3 din grupa B, după ce a reușit să obțină doar patru puncte.

Pe lângă România, în grupa B, s-au mai aflat Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras.

Cornel Dinu, reacție devastatoare după ce România a ratat calificarea în sferturile JO 2020

Cornel Dinu susține că Noua Zeelandă i-a fost superioară României, în prima repriză, deși nu a marcat.

În același timp, Cornel Dinu atrage atenția la faptul că sănătatea și sportul sunt „sacrificate” în România.

ADVERTISEMENT

„Singura noastră ocazie a fost capul acela al lui Marin. Pe mine m-a mirat diferenţa de educaţie, execuţie, forță, angajament. În prima repriză, diferenţa a fost de cel puţin o clasă în favoarea lor.

Mi-aş permite să trag o concluzie. Diferenţa de angajament a fost clară în favoarea neo zeelandezilor. Aici suntem, ce să mai… Ne sunt superiori fizic şi tehnic.

ADVERTISEMENT

La noi, sănătatea şi sportul sunt sacrificate. La ei, educaţie şi fizic, şi tehnic în acelaşi timp, şi se face bine.

Noi, ca popor latin, ar trebui să dovedim o inteligenţă în joc”, a declarat Cornel Dinu, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, despre cauzele care au dus la necalificarea României în sferturile JO 2020

Selecționerul României a declarat faptul că, printre factorii care au dus la eșecul României, s-au numărat oboseala cauzată de drumurile lungi parcurse și mâncarea necorespunzătoarea, pe care jucătorii au primit-o în Japonia.

„Sunt fericit pentru băieți, după un rezultat precum cel contra Coreei de Sud am reușit să ne montăm când poate puțini se așteptau. Din păcate, nu am avut gramul de noroc necesar. E vorba și de șansă când vorbim de un meci așa echilibrat, dar șansa nu poate ține mereu cu noi. Va trebui să vedem ce pot extrage jucătorii după această experiență. 

ADVERTISEMENT

Acum este ușor să acuzăm, dar nu știe nimeni ce se întâmplă aici, munca și sacrifiicile jucătorilor. Nu știe nimeni că de când am venit aici nimeni nu poate nimeni să doarmă mai mult decât 4 ore, jucătorii ieșeau cu ochii cât două cepe la antrenament. 

Mâncarea nu a fost așa cum ne-am fi așteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi, practic am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, ședințe, prin socializare. Chiar și așa, am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor după acel rezultat rușinos”, a declarat Mirel Rădoi, la TVR.

ADVERTISEMENT