Sport

Cornel Dinu, sceptic după numirea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo: ”Probleme mari!”

Cornel Dinu este convins că Ionuț Lupescu își va pune amprenta la CS Dinamo, însă a reamintit faptul că sunt probleme mari în cadrul clubului.
18.10.2023 | 09:37
Cornel Dinu sceptic dupa numirea lui Ionut Lupescu la CS Dinamo Probleme mari
Cornel Dinu este convins că Ionuț Lupescu își va pune amprenta la CS Dinamo, însă a reamintit faptul că sunt probleme mari în cadrul clubului. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fostul internațional a acceptat propunerea de a se ocupa de centrul de copii și juniori al clubului din Ștefan cel Mare. În ciuda unui buget restrâns, formația ”alb-roșie” are în plan să se ridice prin această academie.

Venirea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo nu îl convinge pe Cornel Dinu

Fostul mare internațional Cornel Dinu s-a arătat încântat de revenirea lui Ionuț Lupescu la clubul unde a crescut, însă a ținut să precizeze că marile probleme de la CS Dinamo le reprezintă baza sportivă și finanțarea.

ADVERTISEMENT

”Ionuț Lupescu are o experiență indubitabilă, câștigată ca jucător și ca om de conducere la cel mai înalt nivel, la Dinamo, la echipa națională sau la FIFA. El este un mare câștig oriunde ar merge, iar faptul că a acceptat propunerea lui Ionuț Popa (n.r. – președintele CS Dinamo) este un lucru important pentru club.

Totuși, altele sunt marile probleme ale lui Dinamo acum: baza sportivă, finanțarea. De acestea va depinde mult ce se va întâmpla mai departe. Indiscutabil, însă, Ionuț Lupescu este un real câștig”, a declarat Dinu, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Continuă tatonările pentru o asociere cu echipa din SuperLiga

În ciuda faptului că a fost curtat și de echipa din SuperLiga, Ionuț Lupescu a ales să meargă la formația din Liga 3. Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a anunțat că fostul fotbalist va avea mână liberă la academie.

”Rolul lui principal va fi de a crea o academie de copii după un model internațional. El auditează acum academia pe care o avem, vrea să vadă mecanismele care au fost folosite. Va veni cu o soluție pentru a face o academie profitabilă din punct de vedere sportiv și material. După ce va audita două luni de zile academia, poate schimba chiar toată componența, are mână liberă.

ADVERTISEMENT

Cred că echipa pe care noi o avem, proiectele pe care le propunem oamenilor, faptul că le oferim posibilitatea de a face ceea ce simt și a se exprima liber în profesie contează cel mai mult. I-am spus ‘Fă tot ce consideri tu că e mai bine să ridicăm fotbalul și să fie din nou un mare Dinamo’. 

Proiectul de asociere cu echipa din SuperLiga nu a picat, chiar acum 3 zile am primit un mesaj de la domnul Andrei Nicolescu, îmi spunea că s-a gândit să reluăm acea idee. După ce s-a terminat sezonul – nu acuz pe nimeni, e normal -, ei s-au gândit că au intrat pe un drum bun, că vor veni sponsorii, voiau să mențină o academie a lor.

ADVERTISEMENT

Probabil că lucrurile nu au ieșit așa cum și-au calculat și acum au revenit la ideea de a face o academie împreună cu noi. Singura soluție e ieșirea din insolvență, altfel nu putem discuta de așa ceva”, a spus Ionuț Popa.

ADVERTISEMENT