Sport

Ionuț Lupescu a semnat cu CS Dinamo! Revenire de senzație a fostului internațional

Ionuț Lupescu a acceptat propunerea lui CS Dinamo de a se ocupa de centrul de copii și juniori al clubului. Lupescu a fost curtat și de către echipa din prima ligă, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.
17.10.2023 | 23:33
Ionut Lupescu a semnat cu CS Dinamo Revenire de senzatie a fostului international
Ionut Lupescu se va ocupa de sectioa de copii si juniori. foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv Dinamo a reușit să dea o puternică lovitură de imagine. Fostul internațional, Ionuț Lupescu, a acceptat oferta alb-roșilor de a se ocupa de academia clubului. Lupescu a ales să meargă la formația din liga a 3-a în ciuda unei oferte venite din partea echipei din Superligă.

Lupescu a revenit la CS Dinamo

“O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo! Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul generației de aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment. Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani.

Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul ”alb-roșu”. Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, a comunicat CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Lupescu a jucat 8 ani în Germania

Rolul lui principal va fi de a crea o academie după modelul internațional. În acest moment el analizează mecanismele care au fost folosite și va veni cu o soluție pentru a face o academie profitabilă din punct de vedere sportiv și material”, a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, completat de Florin Bratu: “Îi urăm bun venit și suntem convinși că experiența lui ne va ajuta”.

CS Dinamo se află în acest moment în Liga a 3-a. În ciuda unui buget restrâns, formația alb-roșie are în plan să se ridice prin centrul de copii și juniori. Proiectul pentru care a fost adus Lupescu implică o academie care să se ridice la cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

Aflată în prima ligă, Dinamo l-a ofertat la rândul ei pe Lupescu. Din păcate pentru echipa lui Ovidiu Burcă, Lupescu nu s-a regăsit în proiectul echipei. Dinamo este în acest moment pe penultimul loc în Superligă și riscă să retrogradeze la finalul anului.

Ionuț Lupescu este o legendă a lui Dinamo și a echipei naționale. Pentru România, Lupescu a strâns 74 de selecții. De meserie mijlocaș, fostul internațional a făcut carieră în Germania, acolo unde a jucat pentru Leverkusen și M’gladbach.

ADVERTISEMENT

Lupescu a strâns peste 150 de meciuri în tricoul lui Dinamo și este considerat unul din cei mai importanți jucători din istoria clublui din Ștefan cel Mare. În vârstă de 54 de ani, Ionuț Lupescu a preferat să o aleagă pe CS Dinamo pentru următoarea etapă a carierei sale.

  • 54 de ani are Ionuț Lupescu
ADVERTISEMENT