News

Coronavirus în România, 9 iulie. Record: 614 cazuri noi astăzi. Bilanţul total: 30789 infectări şi 1834 morţi. Iohannis, apel la colaborare între instituţii – Live UPDATE şi Video

09.07.2020 | 13:04

România a atins un  nou vârf al numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noile cifre.

UPDATE, ora 13.15 : Klaus Iohannis a susţinut noi declaraţii de presă la Cotroceni: “Fac un apel la colaborare loială între insituţiile statului. Interesul comun trebuie să fie mai presus de orice. Salvarea vieţii românilor trebuie să fie pe primul plan”, a spus Iohannis, făcând apel la Parlament pentru adoptarea urgentă a unui cadru legislativ pentru ca autorităţile să acţioneze pentru salvarea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Mai multe detalii AICI.

UPDATE, ora 13.00: Conform GSC, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. S-au înregistrat 17 noi decese, bilanţul total ajungând la 1.834.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste. 13.179 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 12.51: Un nou record astăzi, avem 614 cazuri de coronavirus. Vom reveni în câteva clipe cu toate cifrele actualizate. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va face declaraţii în câteva clipe.

Ultima ora!. Klaus Iohannis, declaratie de presa!

Ultima ora!. Klaus Iohannis, declaratie de presa!

Nai-post ni Fanatik News noong Huwebes, Hulyo 9, 2020

ŞTIRE INIŢIALĂ

Ştire iniţială: Împreună cu cele 555 de cazuri noi, numărul total al infectărilor cu coronavirus a crescut la 30.175. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT

În secțiile de terapie intensivă sunt internați 237 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

În schimb, a scăzut numărul deceselor provocate de SARS-CoV-2. Dacă marți la amiază GCS anunțase 31 de decese, ieri au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei) ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Numărul total al morților înregistrate de la începutul pandemiei este de 1.817.

ADVERTISEMENT

Noi focare de coronavirus la Vaslui și Buzău

Creșterea numărului  de  cazuri noi  este însoțită de apariția de noi focare de infecție. Șapte angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui au fost confirmați cu coronavirus, miercuri, 8 iulie.

Este vorba de personal din cadrul departamentului administrativ, sunt persoane angajate la Resurse Umane şi Contabilitate. Nu sunt cadre medicale. Abia am primit rezultatele, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, pentru Mediafax.

Conform presei locale, problemele ar fi pornit după ce, săptămâna trecută, o asistentă de la Fizioterapie ar fi sărbătorit ieșirea la pensie, alături de colegii ei.

La Buzău s-a declanșat o alertă de coronavirus Inspectoratului de Poliție Județean. Un număr de șase angajați infectați cu virusul SARS-CoV2 sunt internați în acest moment în unități medicale pentru îngrijire specifică, scrie site-ul Opinia Buzău. Cinci dintre aceștia sunt polițiști, iar unul este personal contractual.

Conform IPJ Buzău, în urma confirmării infecției cu coronavirus, alți 18 polițiști au intrat în izolare la domiciliu și au fost efectuate dezinfecții repetate în birourile unde cei șase și-au desfășurat activitatea.

Prognoze pesimiste

Medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală face o previziune mai mult decât sumbră: ”vom ajunge la 600-700 de cazuri pe zi”.

Vă aduc aminte că astăzi este miercuri. Putea să fie o cifră care putea fi mai mică. Oamenii încep să se îmbolnăvească mai mult, să nu respecte minimele măsuri de precauție. Dacă în zilele următoare, cifrele cresc sau se mențin la nivelul din prezent, (…) vom ajunge la peste 600-700 de cazuri pe zi. Această creștere va însemna un aflux spre spital și o imposibilitate de a mai face față în sistemul de sănătate”, a spus Dr. Imbri la Digi24.

Deteriorarea situației epidemiologice din România a fost observată și de autoritățile din alte țări care au început să ia măsuri restrictive împotriva românilor care călătoresc în alte state.

Austria a emis ieri avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Guvernul de la Viena a invocat o înrăutățire a situației legate de Covid-19 în aceste ţări, scrie  Agerpres.

Astfel, conform avertismentelor, toți cetățenii care sosesc din cele trei state menţionate trebuie să fie plasați timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, într-o conferinţă de presă.

Măsurile restrictive pentru cetățenii români au fost luate de și de Norvegia, Finlanda și Malta, unde românii nu mai pot călători, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

ADVERTISEMENT